Международният съвет, органът, който установява правилата на футбола и ръководи

...
Международният съвет, органът, който установява правилата на футбола и ръководи
Коментари Харесай

Основни промени в новите правила на футбола

Международният съвет, органът, който открива разпоредбите на футбола и управлява всички надпревари по света, разгласява измененията в регламента за сезон 2020/21. Преди всичко това са разсяснения към към този момент настоящи наредби и които бяха разширени през този сезон. Новите закони във футбола нормално влизат в действие от 1 юни, само че заради пандемията породена от ковид и това, че играта е спряна, всички шампионати и шампионати ще могат да ги ползват от тази дата, даже в случай че акцията е още 2019/20 или през идващия сезон. Една от концепциите, върху които е обърнато най-вече внимание е играта с ръка.

Игра с ръка

В случай, че нападателят допре топката с ръка инцидентно, ще докара до глоба, единствено в случай че действието завърши с гол или се е стигнало до добра обстановка за неговия тим.

За да се откри ясно нарушаването при игра с ръка, границата се открива в долната точка на предмишницата или по-точно лакътя.

Изпълнението на дузпи

Ако вратарят наруши разпоредбите на играта, само че топката не влезе в мрежата му или се отклони в една от гредите, ударът няма да се повтори, в случай че нарушаването е повлияло на изпълнителя на наказателния удар.

Ако вратарят бъде глобен и изстрелът се повтори, то той ще бъде предизвестен устно, а при наново нарушаване към този момент ще му бъде показан жълт картон.

Жълтите картони показани по време на мача, няма да бъдат взимани поради, в случай че се стигне до продължения. Ако един и същи състезател получи жълт картон в постоянното време и по-късно втори по време на спомагателното време, то той ще има два наказателни картона, само че няма да бъде отхвърлен от игра.

В случай, че вратарят и изпълнителят на дузпата нарушат по едно и също време играта при осъществяването на наказателния удар, стрелецът ще бъде украсен с бълт картон.

ВАР

Единичен ефирен сигнал ще е нужен за осъществяване на обзор, учреден само на ВАР.

Докато случаят, който ще бъде прегледан, предстои на субективни съображения, реферът траябва да го прегледа на монитора до терена и да проучва повторенията.

Международният ръб разяснява, че от идващия сезон ще изследва и разпоредбите за засада, с цел да се насърчи по-нападателния футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР