Международният съд започна да разглежда в понеделник законността на израелската

...
Международният съд започна да разглежда в понеделник законността на израелската
Коментари Харесай

Съдът на ООН започва изслушване за израелската „окупация“ на палестинска земя

Международният съд стартира да преглежда в понеделник законността на израелската окупация на земя, предопределена за бъдеща палестинска страна.

Палестинският външен министър прикани в понеделник висшия съд на Организация на обединените нации да разгласи, че израелската окупация на земи, търсени за палестинска страна, е противозаконна и би трябвало да завърши неотложно и абсолютно.

Твърдението пристигна при започване на историческите чувания в Международния съд за законността на 57-годишната окупация от Израел на части от Западния бряг, Ивицата Газа и анексирания Източен Йерусалим.

Делото идва на фона на войната Израел-Хамас. Това незабавно се трансформира във фокусна точка на деня - макар че чуванията трябваше да се съсредоточат върху неограничения надзор на Израел върху палестинска територия.

Палестинският министър на външните работи Рияд ал-Малики сподели, че е застанал пред съда на Организация на обединените нации „ до момента в който 2,3 милиона палестинци в Газа, половината от които деца, са обсадени и бомба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР