Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на руските и беларуски състезатели

...
Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на руските и беларуски състезатели
Коментари Харесай

МОК забрани участието на руснаци и беларуси в парада на откриването на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет (МОК) забрани на съветските и беларуски състезатели да вземат участие в парада на спортистите по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024. Това съобщи Джеймс Маклауд, който е шеф на отдела за връзки с националните олимпийски комитети на МОК.

" Руските и беларуските спортисти няма да вземат участие в парада на нациите, само че те ще имат опция да участват на церемонията по откриването на Игрите ", сподели Маклауд.

Също по този начин медалите, които завоюват състезателите от двете страни няма да се вземат поради в генералното класиране по оценки на Олимпийските игри в Париж.

" 12 спортисти с съветски паспорти и 7 от Беларус имат квоти за Игрите досега ", разяснява Маклауд.

Максимум 55 съветски и 28 беларуски състезатели могат да се класират за Олимпийските игри в Париж.

" Нашите специалисти допускат, че 36 неутрални спортисти с съветски паспорти и 22 с беларуски паспорти към момента имат късмет за квоти. Максималният брой от двете страни е надлежно 55 и 28 ", сподели Маклауд.

МОК няма да изисква от съветските и беларуските спортисти да подписват документ, осъдителен специфичната военна интервенция в Украйна.

" Що се отнася до изискванията за присъединяване на обособени неутрални спортисти, отговорът е елементарен - не, няма да желаеме от спортистите да подпишат нещо в допълнение към това, което подписват всички останали. Както си спомняте, МОК промени изискванията за присъединяване на Игрите през Париж, като молим всички да се съгласят с мирната задача на Олимпийското придвижване на МОК. Това се отнася за всеки състезател, който отива на Игрите, и всяко акредитирано лице ", сподели Маклауд.
 Русия ще си прави различна олимпиада
Русия ще си прави различна олимпиада

Идеята подмята шефката на гимнастичките Ирина Винер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР