Международният олимпийски комитет (МОК) реши да извади три от основните

...
Международният олимпийски комитет (МОК) реши да извади три от основните
Коментари Харесай

Бокс и щанги аут от олимпийските игри. С какво ги сменят?

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да извади три от главните спортове от програмата за олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година

Президентът на централата Томас Бах разгласи, че повдигането на тежести, боксът и модерният петобой най-вероятно няма да се организират в Щатите. На тяхно място ще влязат скейтборд, сърф и спортно катерене, които дебютираха в Токио.

Решението за изваждането на три от главните спортове на олимпийските игри е взето след виртуално съвещание на МОК.

" Решението за вкарването на тези три спорта, които са ориентирани към младежта, бе взето след сериозния им триумф в Токио 2020, ангажираността към нововъведенията, изразена от уредниците на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния ", изясни Бах.

Вдигането на тежести е част от олимпийските спортове от далечната 1896-а, а боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година в Стокхолм.

Все отново има късмет ръководителите на трите отпаднали спорта да се преборят за присъединяване на най-големия конгрес. За задачата обаче те ще би трябвало да преодолеят конкуренцията на други спортове, които ще бъдат позволени еднократно за Игрите в Лос Анджелис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР