Международният олимпийски комитет (МОК) оставя отворена вратата за провеждането трети

...
Международният олимпийски комитет (МОК) оставя отворена вратата за провеждането трети
Коментари Харесай

МОК остави отворена вратата за трети поред зимни олимпийски игри в Азия

Международният олимпийски комитет (МОК) оставя отворена вратата за провеждането трети подред зимни олимпийски игри в Азия. Вицепрезидентът на организацията Хуан Антонио Самаранч-младши уточни, че оферти от градовете от континента няма да бъдат зачерквани.

Този петък в Пьонгчанг стартира азиатският цикъл в семействата на олимпийски игри. След това са летните в Токио 2020 и зимните в Пекин 2022.

Японският град Сапоро има интерес към вероятно домакинство на зимните игри през 2026 година " Тук става въпрос за еластичност ", сподели Самаранч-младши по време на сесията на МОК в Южна Корея.

" Ще бъдем гъвкави, с цел да сме сигурни, че ще организираме допустимо най-хубавите игри на допустимо най-хубавото място за най-хубавите спортисти в света ", уточни той. По думите му в този момент е време за диалози и МОК е подготвен да одобри всеки, който има интерес.

 МОК остави отворена вратата за трети подред зимни олимпийски игри в Азия
© Reuters

Към домакинство на игрите през 2026 година гледат Стокхолм, швейцарският Сион, както и градове в Австрия, Съединени американски щати и Канада. Домакинът ще бъде избран през 2019 година

МОК показа повече от 100 стъпки за промени в подготовката за градовете домакини на олимпийски игри, като крайната цел е да се понижат доста разноските. Според изчисленията тези 118 ограничения могат да доведат до икономисване на 1 милиарда $ при образуване на летни олимпийски игри и 500 млн. $ за зимни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (76)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР