Международният олимпийски комитет (МОК) наложи доживотни наказание на още 11

...
Международният олимпийски комитет (МОК) наложи доживотни наказание на още 11
Коментари Харесай

Още 11 руски спортисти получиха доживотни наказания

Международният олимпийски комитет (МОК) наложи доживотни наказване на още 11 съветски спортисти. Те са признали, че са направили допинг нарушаване по време на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година

Наказаните са състезателите по фигурно пързаляне Иван Скобрев и Артьом Кузнецов, ски бегачите Никита Крюков, Александър Бессмертних и Наталия Матвеева, бобслеистите Людмила Удобкина и Максим Белугин, хокеистките Татяна Бурина и Ана Шчукина и състезателите по втурване с шейни Татяна Иванова и Алберт Демченко.

Те са дисквалифицирани от надпреварите, в които са взели участие, резултатите им са анулирани, а медалите им се лишават, заяви дисциплинарната комисия на МОК. Наказанията влизат в действие, считано от игрите в Сочи през 2014 година

Демченко завоюва два медала от домашната олимпиада, а Иванова, Крюков и Бессмертних завоюваха по едно сребърно отличие. Четиримата и останалите седем осъдени нямат право повече да вземат участие в олимпийски игри.

С последните наказания общият брой на съветските участници в Сочи, които получиха доживотни наказване, доближи 43. Другите трима са били разследвани, само че са оправдани, оповестиха от МОК.

Наказанията са разследване от повторния разбор на допинг пробите от Сочи, който олимпийският комитет стартира след разкритията за държавно спонсорирана система за потребление, разпространяване и прикриван на допинг.
Русия беше изключена от зимната олимпиада в Пьончан, откакто предходната година не беше позволена и до летните игри в Рио де Жанейро. Руски спортисти ще могат да вземат участие следващата година в Южна Корея, само че под безпристрастен байрак и химн и при съществуването на чисто допинг минало.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (182)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР