Международният конкурс Los Angelеs International Wine Competition 2018 награди българско

...
Международният конкурс Los Angelеs International Wine Competition 2018 награди българско
Коментари Харесай

New Bloom Winery донесе 5 медала и титла „Най-добро вино“ от конкурс отвъд океана


Международният конкурс Los Angelеs International Wine Competition 2018 награди българско вино от сорта Совиньон блан с най-високото си отличие – Best of Class. Престижната премия беше извоювана от Face-to-Face (F2F) Совиньон блан на маза New Bloom. Родното вино, създадено от лични лозови масиви в Тракийска равнина, се подреди измежду най-хубавите в света – единствено пет други виновност Совиньон блан получиха тази купа. New Bloom Winery завоюва и един златен орден за New Bloom от сорта Регент. Със сребро бе отличено PIXELS розе, а с бронз PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face розе. Международният винен конкурс в Калифорния е одобрен като един от най-престижните такива в границите на страната и предлага на гостите си класно дегустационно събитие с местни и интернационалните селекции вино. На него журират 70 индивида от целия свят, като употребяват техниката за слепи проби, с цел да оценят участниците.

Тази година щатското съревнование е получило 2921 виновност от 885 производители и 18 страни, сред които Аржентина, Австралия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания и Съединени американски щати. Международното самопризнание за виновността на New Bloom Winery е продължение на мощното показване на нейните основни серии на някои от най-успешните интернационални винени събития като Mundus Vini в Германия, Vinalies Internationales, Франция и Concours Mondial Dе Bruxelles.

„ Наградата за Face-to-Face Совиньон блан е стъпка напред в разпознаването на България като първокачествен производител, а да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкоз прочут вид, е същински триумф. “, разясниха от екипа на избата. Face-to-Face Совиньон блан е едно от двете най-нови попълнения във високия клас виновност на New Bloom Winery. Другото ново вино под същата марка е розе от сортовете Каберне Совиньон и Марселан, което е с бронзов орден от Лос Анджелис. Очаква се да излязат на пазара у нас до края на месеца.

New Bloom Winery работи както с типичен френски сортове като Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло, Сира, по този начин и с малко известни немски разновидности – Дорнфелдер и Регент. Още преди засаждането е направена селекция на лозовите масиви, с цел да откроят тези от тях с най-хубав капацитет. Конкретно за F2F Совиньон блан са селектирани имоти до Правище.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР