Международният фестивал за младежко медийно изкуство Арлекин се завръща с

...
Международният фестивал за младежко медийно изкуство Арлекин се завръща с
Коментари Харесай

Фестивалът Арлекин ще излъчи за първи път филм, реализиран от ученици от 8 професионални гимназии

Международният фестивал за младежко медийно изкуство " Арлекин " се завръща с вълнуващо ново издание. От 22 до 25 юни морската столица Варна става хазаин на неповторимия юношески конгрес, научи ДУМА от Directo Agency. За първи път, в границите на фестивала тази година, ще се излъчи игрален филм, основан от възпитаници от 8 професионални и филантропични гимназии. Заглавието на плана е " Музиката в нас ", а екипът включва: сценарист и режисьор - Йоан Иванов; оператор - Владимир Горанов; монтаж - Здравко Байчев; по концепция на Тодор Тодоров. В основните функции са Георги Мичев, Момчил Панчев, Стоян Стоянов, Тодор Тодоров, Рая Илиева. Авторска музика - Момчил Панчев.
Филмът е копродукция на НПГПТО " М. В. Ломоносов ", СПГ " Княгиня Евдокия ", ПГД " Елисавета Вазова ", ПГО " Княгиня Мария Луиза ", НПГПФ, НФСГ и ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров " -Варна и е направен по самодейност на фестивала " Арлекин ".
Още нещо новаторско ще се случи по време на поредицата събития от интернационалния конгрес. Емблематичният старт на " Арлекин ", който е под формата на празнично шествие, с тържествена стратегия, ще бъде излъчен онлайн по многокамерен прийом с 5 телефона. Това се прави за първи път в България, като екипът на " Арлекин " го осъществя с поддръжката инж. Добромир Ангелов и оператори от ТУ Варна.
Както постоянно, интернационалният фестивал за младежко медийно изкуство " Арлекин " предизвика младите гении, които може да разпрострат капацитета си във фотоконкурс на тематика " Защо обичам Варна " на място, по време на фестивала; международен конкурс за млади кореспонденти или единствения по рода си в България музикален конкурс-спектакъл " Киното - моя обич, моя ария ".
Както всякога, по този начин и в този момент " Арлекин " чака специфичен посетител от чужбина, който да показа извънреден уоркшоп. Тази година тематиката на лекциите и практическите задания е " Гласът в изкуството " и с цел да ги показа във Варна от Италия идва психологът и гласов коуч Дими Йорданова Командучи. За първи път в България госпожа Командучи ще показа метода DIYO® за разбор и промяна на вокалните страсти и ще показва на практика извършения за това, че гласът е изкуство за въздействие върху себе си и близките.
Международният фестивал за младежко медийно изкуство " Арлекин " се организира със специфичната поддръжка на община Варна.
Снимка Фестивал " Арлекин "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР