Международният фестивал на изкуствата Трикси“2022 даде възможност на желаещите да

...
Международният фестивал на изкуствата Трикси“2022 даде възможност на желаещите да
Коментари Харесай

Още отличия за Студио „Сарандев“ от Международния фестивал на изкуствата „Трикси“

Международният фестивал на изкуствата „ Трикси “2022 даде опция на искащите да вземат участие да изберат метода на своето показване – присъствен или задочен.

Присъственото издание на форума се организира от 14-ти до 18-ти юли в град Балчик и донесе на Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “ при Младежки център – Добрич над 20 оценки. Вече са ясни и резултатите от онлайн състезанието в Направление „ Вокал “. Петя Минчева и Карина Тодорова, възпитанички на вокалния възпитател Елена Карабельова, с наслада научиха, че са класирани на челни места. Петя Минчева се показа с видеозаписи на две песни в направленията „ Международен шлагер – поп “ и „ Българска ария “, и сграбчи две първи места при 11 – 12 годишните в четвърта възрастова група. Карина Тодорова се състезава в трета възрастова група и бе отличена с две втори награди в направленията „ Детска ария “ и „ Българска ария “.
Видеата на участниците в онлайн изданието са оценени от същото интернационално жури с ръководител Краси Гюлмезов, което журира и осъществяванията на артистите в присъственото издание на фестивала „ Трикси “.
Този интернационален конгрес, сходно на доста други фестивали и състезания, бе липсващ от културния календар на страната ни за няколко години, заради Ковид пандемията. За наслада на надарените младежи, занимаващи се с изкуства, уредниците от Арт център „ Стринджендо “ съумяха да възстановят фестивала и той още веднъж се трансформира в същински празник на гения и художественото творчество!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР