Международният фестивал /МФ/ Дни на музиката в Балабановата къща“, който

...
Международният фестивал /МФ/ Дни на музиката в Балабановата къща“, който
Коментари Харесай

Какво ще видим на XIV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“?

Международният фестивал /МФ/ „ Дни на музиката в Балабановата къща “ , който е част от Календара на културните събития на Община Пловдив и притежател на редица влиятелни оценки, измежду които Лейбъл „ Европейски фестивал “ на Европейската фестивална асоциация, „ Награда Пловдив “, „ Музикален план на годината “, Златен орден от Министерство на културата и доста други, ще бъде открит на 22 май в Епископската базилика на Филипопол с концерта-събитие „ Солистите на Виенска филхармония “ .

За него особено от Виена ще дойдат звездите Албена Данаилова – концертмайстор на фамозния оркестър, Карл-Хайнц Шютц – негов соло флейтист и един от най-прославените реализатори в международен мащаб и пианистът Кристоф Тракслер – желан театрален сътрудник от редица звезди. С този музикален празник от изключителна големина се откриват и XXVII Австрийски музикални седмици в колаборация с МФ „ Дни на музиката в Балабановата къща “.

Огромен акцент в програмата на събитието е и рециталът на мецосопраното със международна кариера Светлина Стоянова – желан солист от всички огромни оперни театри. Неин сътрудник в концерта на 25 юни е блестящата пианистка Боряна Ламбрева.

В пролетното издание на Фестивала блестящо се открояват забележителният „ The Brussels String Quartet “, формиран от водачите в щрайха на Националния оркестър на Белгия, популярният пианист Людмил Ангелов , майсторът на инвенцията Любо Денев , магичният Академичен хор „ Гаудеамус “, Ансамбъл „ Балканикус “ (САЩ), именитият виолист Румен Цветков , китарен квинтет „ Пловдив “ и други

Фестивалът обичайно обръща огромно внимание на младите музиканти , подава им ръка и ги подкрепя в тяхното професионално израстване.

За единадесети следващ път на Римския стадион ще се организира фамозният Голям детски концерт , в който през тази година ще бъде показан в най-пълния му състав надареният перкусионен Ансамбъл „ Престо “ от НУМТИ „ Добрин Петков “ с живописен началник Пенчо Пенчев.

Младото джаз-дарование Аглея Канева е специфичната изненада в концерта на именития джазмен Любо Денев, а с помощта на „ Музикартисимо майсторски класове “ огромен брой възпитаници ще имат опцията да усъвършенстват уменията си под вещото управление на потвърдени експерти.

„ Дни на музиката в Балабановата къща “ се реализира с поддръжката на Община Пловдив , Министерство на културата , Фондация „ Музикартисимо “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР