Международните мироопазващи сили в Косово (КФОР) съобщиха, че поради възможното

...
Международните мироопазващи сили в Косово (КФОР) съобщиха, че поради възможното
Коментари Харесай

КФОР увеличава присъствието си в Северно Косово заради въоръжени групи на сръбската граница

Международните мироопазващи сили в Косово (КФОР) оповестиха, че заради вероятното наличие на въоръжени групировки в северната част на Косово са нараснали наличието на свои бойци. " След съгласуваност с всички страни, от съображения за сигурност, КФОР усили наличието си в Ярине. Това нарастване е резултат от вероятното наличие на проведени незаконни групи измежду протестиращите “, се споделя в изказването, като се акцентира, че постоянно е значимо " всички лица, участващи в митинга, да показват мнението си по кротичък метод, като заобикалят непропорционално принуждение, нападателни настройки и държание, което може да бъде неправилно тълкувано като провокация или безпричинно принуждение. ", оповестява Радио " Свободна Европа " .

В изказването се показва, че КФОР са напълно съсредоточени върху ежедневното осъществяване на своя мандат, основан на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1999 година, " за обезпечаване на сигурна среда за гарантиране и независимост на придвижване в интерес на всички живеещи общности в Косово “.

В неделя група протестиращи се събраха на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ярине, сред Косово и Сърбия на територията на Сърбия, в символ на поддръжка за локалните сърби, които издигнаха барикади в северната част на Косово. Те викаха " Косово е сърцето на Сърбия! " и изгориха транспарант с надпис " Брюкселско съглашение ". Те носеха сръбски и съветски флагове и флагове с надпис " Няма предаване ", а транспарантът " Молете се на Господ и се придържайте към Русия " водеше колоната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР