Международната волейболна федерация (FIVB) обяви реда на мачовете на всеки

...
Международната волейболна федерация (FIVB) обяви реда на мачовете на всеки
Коментари Харесай

България започва срещу Сърбия в Лигата на нациите

Международната волейболна федерация (FIVB) разгласи реда на мачовете на всеки обособен шампионат от конкуренцията.
Волейболистите от националния тим на България ще стартират присъединяване си в тазгодишната Лига на нациите с мач против мощния отбор на Сърбия.

През първия спортен уикенд от 7 до 12 юни " лъвовете " ще играят на шампионата в Отава (Канада), където поредно ще примерят сили със сръбската " репрезентация ", Германия, домакините от Канада и международния първенец Полша. След това България ще бъде хазаин на шампионата сред 21 и 26 юни в София. В " Арена Армеец " българите ще излязат първо против Иран, по-късно против Австралия и Съединени американски щати, с цел да завършат с мач против Бразилия.

В последната спортна седмица България ще пътува за мачовете в Кемерово (Русия) сред 5 и 10 юли. Там " трикольорите " ще спорят надлежно против Нидерландия, европейския първенец Италия, домакините и олимпийски вицешампиони от Русия и Словения. Точната стратегия на мачовете по дни и с начални часове ще стане ясна по-късно.

Лигата на нациите през 2022 година се завръща под новия динамичен формат, разгласен през август предходната година, в който тимовете се състезават в групи от осем тима по време на предварителната фаза. Този формат ще даде на почитателите и феновете опция да се насладят на най-хубавото от интернационалния волейбол и да видят всичките си обичани суперзвезди от близко и в деяние.

Всеки тим ще играе по 12 мача през трите седмици от груповата фаза. Осемте отбора ще имат по четири мача всеки в продължение на шест дни на конкуренцията (от вторник до неделя). Новият формат на надпреварата значи, че всеки пол ще играе през седмица, което разрешава едноседмична разлика сред събитията. Общият брой на мачовете от груповата фаза ще бъде 96.

Програма на мачовете на България в Лигата на нациите 2022:

Уикенд 1 (7-12 юни в Отава, Канада)

България - Сърбия

България - Германия

България - Канада

България - Полша

Уикенд 2 (21-26 юни в София)

България - Иран

България - Австралия

България - Съединени американски щати

България - Бразилия

Уикенд 3 (5-10 юли в Кемерово)

България - Нидерландия

България - Италия

България - Русия

България - Словения 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР