Международната лятна академия Варненско лято“ 2018 - очакваната с нетърпение

...
Международната лятна академия Варненско лято“ 2018 - очакваната с нетърпение
Коментари Харесай

Международната музикална академия Варненско лято с 3 майсторски класа, водени от световни имена

Международната лятна академия " Варненско лято “ 2018 - предстоящата с неспокойствие от младите музиканти просветителна стратегия на най-мащабното извънстолично артистично събитие у нас - Международния музикален фестивал " Варненско лято “, тази година ще се организира от 2 юли до 29 юли във Варна.

Три извънредно скъпи майсторски класа ще включи Лятната академия през 2018. Класът по оперно пеене ще бъде воден от именития български тенор Емил Иванов и ще бъде от 23 до 29 юли. Класа по пиано ще води за пръв път международният престиж проф. Дмитрий Башкиров, той ще се организира от 2 до 8 юли. Извънредно търсеният цигулков клас е поверен на артистичния шеф на Академията проф. Минчо Минчев и ще бъде от 4 до 10 юли. Освен майсторските класове ще има и курсове по виола и камерна музика.

Превърналият се към този момент във фестивална традиция конкурс " Фонд цигулките на Минчо Минчев “ още веднъж ще притегли най-талантливите ученици на музикални учебни заведения и школи, които ще се състезават за достойнството да свирят в идната година на една от цигулките на огромния маестро.

В рамките на модула " Академия “ на ММФ " Варненско лято “ следва и едно извънредно по замисъла и мащаба си събитие - емблематичния план на проф. Минчо Минчев " Интегрално осъществяване на Бетовеновите сонати за пиано и цигулка “. На 6, 9 и 12 юли за пръв път в България във формат - осъществяване на всяка соната от разнообразни звездни музиканти - в три концертни вечери цветът и славата на българското изпълнителско изкуство по света - десетима цигулари и четирима пианисти, ще показват 10-те сонати за пиано и цигулка на Бетовен. Всички актьори ще дойдат от чужбина особено за плана. Сред тях са концертмайстори на водещи европейски оркестри като Виенската филхармония, а всяка среща с тяхното изкуство на българска сцена е голямо прекарване за ценителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР