Международната футболна федерация (ФИФА) продаде 804 186 билета за мачове

...
Международната футболна федерация (ФИФА) продаде 804 186 билета за мачове
Коментари Харесай

ФИФА продаде над 800 хил. билети за Световното

Международната футболна федерация (ФИФА) продаде 804 186 билета за мачове от Световното състезание по време на първия стадий на продажбите, оповестиха от централата. Най-голям интерес към закупуване на билети за идния шампионат са показали жителите на Катар, Съединени американски щати, Англия, Мексико, Обединените арабски емирства, Германия, Индия, Бразилия, Аржентина и Саудитска Арабия.

Билетите за обособени мачове са най-популярни измежду почитателите. Любителите на футбола демонстрираха максимален интерес към срещата на откриването на Световното състезание и към финала. Следващият стадий от продажбата на билети ще стартира на 5 април. Билетите за мачовете от груповата фаза на Световното състезание в Катар за задгранични почитатели костват от 250 до 800 катарски риала (от 69 до 220 щатски долара), а за локални почитатели - 40 риала (11 долара). Билетът за финала ще коства на локалните последователи 750 риала (206 долара), а задграничните почитатели ще би трябвало да платят от 2200 до 5850 катарски риала (от 604 до 1600 долара). За съпоставяне, най-ниската цена на билет за мач от Световно състезание е записана през 1986-а на Мондиала в Мексико - 11 $ (3 $ по тогавашния обменен курс).

Световното състезание ще се организира от 21 ноември до 18 декември. Жребият за шампионата е на 1 април в Доха. До момента са се класирали 27 от 32 тима: Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Португалия, Полша, Бразилия, Аржентина, Еквадор, Уругвай, Иран, Република Корея, Саудитска Арабия, Япония, Канада, Сенегал, Гана, Мароко, Тунис и Камерун. Националният тим на Катар ще играе на Мондиала по право като хазаин.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР