Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) оповести своята трета световна

...
Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) оповести своята трета световна
Коментари Харесай

Японците от Arashi с най-добър албум

Международната федерация на звукозаписната промишленост (IFPI) оповести своята трета международна годишна ранглиста – „ Най-добър албум 2019 “. Призът отива при японската група Arashi за тяхната сполучлива компилация 5x20 All the best 1999-2019, с която бандата означи своята 20-годишнина на сцената. Групата - Сатоши Оно, Шо Сакурай, Масаки Айба, Казунари Ниномия и Джун Мацумото - е образувана през 1999-а и съумява да издаде своя пръв сингъл още през  ноември на същата година, оповестяват от БАМП, национална група на IFPI за България. През двете десетилетия на сполучлива екипна работа, музикантите  имат поредност от албуми, които се продават в милиони копия. Петорката с иконичен статус на азиатския пазар разгласи, че през 2021-а ще преустановят артистична активност. Франсес Мур, основен изпълнителен шеф на IFPI, разяснява: „ Те се трансфораха в същински музикални идоли за Япония - с голяма и предана маса от почитатели из цяла Азия. ” 

Lover на Тейлър Суифт зае второ място в международната ранглиста на промишлеността.  Албумът бе публикуван през август 2019-а и бързо стана № 1 в Австралия, Канада, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Испания, Обединеното кралство и Съединени американски щати, като доближи продажби в еквивалент на три милиона копия по целия свят единствено през първата седмица от своето стартиране на пазара.

Престижното трето място в чарта е за Map of the soul: persona на пердах бандата BTS. Това е освен най-добре продаваният албум за всички времена в Южна Корея, само че той оглави и музикалните чартове в Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и Съединени американски щати, трансформирайки за първи път корейски звукозапис в водач на основни ранглисти в тези страни. Класацията на IFPI „ Най-добър албум за 2019 “ е третата подред след оповестяването на Тейлър Суифт за най-хубав реализатор на 2019 и на парчето bad guy на Били Айлиш  - за най-продаван цифров сингъл за 2019-а.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР