Международната агенция за енергията (МАЕ) прогнозира силен подем на търсенето

...
Международната агенция за енергията (МАЕ) прогнозира силен подем на търсенето
Коментари Харесай

Силен подем на петролния пазар догодина очаква МАЕ

Международната организация за силата (МАЕ) предвижда мощен напредък на търсенето на нефт следващата година, само че при все че стеснен заради усложненията в авиационния бранш, съобщи Франс прес, базирайки се на месечния отчет на организацията.

МАЕ чака невиждан скок на международното търсене с 5.7 млн. барела дневно по отношение на 2020 година, която беше белязана от пандемията от Covid-19.

Така дневното търсене ще доближи 97.4 млн. барела, което въпреки всичко е с 2.4 млн. барела по-малко по отношение на 2019 година, основно заради слабото търсене сега на реактивно гориво и керосин.

Авиационният бранш е изправен пред екзистенциална рецесия и неговото търсене на петролни артикули ще остане под напън много след края на тази година, макар че останалите горива ще възстановят нивата от преди Covid-19, се споделя в отчета.

МАЕ е малко по-малко песимистична за 2020 година в оценката си за резултатите от пандемията: в този момент тя предвижда исторически спад на търсенето от 8.1 млн. барела дневно, което е с към 500 000 барела дневно по-малко спрямо предходната прогноза от май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР