Международната агенция Moody`s повиши рейтинга на дълга на американския производител

...
Международната агенция Moody`s повиши рейтинга на дълга на американския производител
Коментари Харесай

Moody's отрежда лидерство на Telsa при електромобилите и тази година

Международната организация Moody`s увеличи рейтинга на дълга на американския производител на електрически коли  Tesla от Ba3 на Ba1, което отразява упованията на рейтинговата организация, че компанията на Илон Мъск ще резервира лидерската си позиция в бранша, съобщи Ройтерс.

Moody`s удостовери в записка, че вероятността пред Tesla остава позитивна и че тя ще продължи бързо да усилва индустриалния си потенциал и да усъвършенства рентабилността си.

Финансовата политика на Tesla евентуално ще остане рационална, а ликвидността ще продължи да бъде доста добра, показват от Moody`s. Според организацията възходящата конкуренция на пазара за електрически транспортни средства може да стартира да оказва напън върху маржовете на компанията през 2023 година

През януари Tesla регистрира рекордни доставки за последното тримесечие, надминавайки прогнозите на Уолстрийт и записвайки шести следващ тримесечен връх.

Рейтинговата организация чака Tesla да достави близо 1,4 милиона транспортни средства през 2022 година спрямо към 936 хиляди през 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР