Международна рейтингова агенция Moody`s понижи перспективата на кредитния рейтинг на

...
Международна рейтингова агенция Moody`s понижи перспективата на кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Moody's понижи перспективата на кредитния рейтинг на Индия

Международна рейтингова организация Moody`s намали вероятността на кредитния рейтинг на Индия поради засилващите се опасности от дълготрайно закъснение на стопанската система и повишаване на дълга, съобщи ДПА.

Индийското държавно управление съобщи през днешния ден, че е подхванало редица промени във финансовия бранш и в други области, с цел да укрепи стопанската система, като основите й остават постоянни.

Индия продължава да предлага постоянни вероятности за напредък в непосредствен и средносрочен проект, съобщи в изказване финансовото министерство.

Moody’s означи, че решението, оповестено нощес, отчасти отразява по-слабата успеваемост на държавното управление и ограниченията му за справяне с отдавнашни стопански и институционални недостатъци, в сравнение с организацията е считала по-рано.

Рейтинговата организация резервира дълготрайния кредитен рейтинг на Индия без смяна - Baa2 (лат.букви).

Индийската стопанска система набъбна с едвам 5 % на годишна основа през тримесечието април-юни, което е най-ниското движение на напредък от 2013 година.

Централната банка през октомври преразгледа към намаляване прогнозата си за повишаването на брутния вътрешен артикул за тази финансова година, приключваща през март 2020 година, до 6,1 % по отношение на 6,9 % при предходната оценка, напомня Българска телеграфна агенция.

Според Moody’s главните аргументи за вялия напредък са финансовият стрес измежду семействата в селските райони и слабото основаване на работни места наред с необслужвани активи на банковия бранш, което пък води до стягане на изискванията за разпределяне на заеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР