Международна организирана престъпна група за незаконно разпространение на телевизионни програми

...
Международна организирана престъпна група за незаконно разпространение на телевизионни програми
Коментари Харесай

Разбиха международна група за незаконно разпространение на ТВ програми

Международна проведена незаконна група за нелегално разпространяване на телевизионни стратегии посредством IP телевизия, киберпрестъпления и пране на пари е разрушена на територията на 11 европейски страни.

Самата група е работила в Италия, Германия, Швеция, Малта, Литва, Гърция, Нидерландия, Франция, Румъния, Словения и България.

На 10 ноември 2020 година на територията на 11-те европейски страни е осъществена едновременна реализация въз основата на ЕЗА, издадени от прокуратурата в Неапол.

У нас са претърсени комерсиално сдружение със седалище в Петрич, ръководено от двама непознати жители - разследвани като участници в незаконната група. Оттам, както и от офиси в София, Ямбол и Монтана, свързани с незаконната активност, са конфискувани сървъри, декодери, рутери, преносими компютри и друга техника, както и голям размер документи.

Запорирани са банкови сметки, ръководени от участниците в групата, както и движимо имущество.

Самата група е генерирала обилни незаконни доходи, прецизират от прокуратурата.

България е известена за следствието през 2019 година от Националното бюро на България в Евроджъст и Европейска заповед за следствие, издадена от Републиканската прокуратура при съда в Неапол, Италия, където наказателно произвеждане е против проведена незаконна група за аудиовизуално пиратство посредством лъчение на предпазени с авторско право платени телевизионни стратегии, кинопродукции и стратегии в интернет. Разследването е поето от следователи към Отдел " Следствен " на Специализираната прокуратура, и инспектори от ГДБОП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР