Международна група за защита на правата заяви, че българските власти

...
Международна група за защита на правата заяви, че българските власти
Коментари Харесай

Хюман райтс уоч отново недоволна от България, насъсквали сме кучета срещу бежанците

Международна група за отбрана на правата съобщи, че българските управляващи нападат афганистанци и други лица, търсещи леговище, като употребяват полицейски кучета и други форми на принуждение, с цел да ги изтласкат нелегално през границата назад в Турция, заяви АП.

" Хюман райтс уоч " съобщи, че мигрантите са били бити, ограбвани и събличани.

" Българските власти брутално и жестоко изтласкват назад мигранти и лица, търсещи леговище, през сухопътната граница с Турция ", съобщи Мишел Рандхава, отговорник за правата на бежанците и мигрантите в " Хюман райтс уоч ".

" Европейският съюз би трябвало да подсигурява, че България неотложно ще приключи противозаконното и нечовешко изтласкване по границите си и ще разреши на търсещите леговище да получат достъп до обективни процедури за даване на леговище. "

Правителството на България не е дало отговор незабавно на отчета на " Хюман райтс уоч ". Но публични лица и преди са отричали да са малтретирали мигрантите.

" Хюман райтс уоч " съобщи, че сред ноември и април е интервюирала 15 афганистанци, които са споделили на организацията, че са " жертви на 19 изтласквания от българските управляващи от България в Турция ".

През ноември Министерството на защитата на България съобщи, че разполага бойци и армейски транспортни средства по южната си граница с Турция, с цел да помогне на граничната полиция да се оправи с възходящия брой мигранти, които се пробват да влязат в страната.

Балканската страна със 7 млн. души население се намира на главен маршрут за мигранти от Близкия изток и Афганистан към Европа. Само дребна част от тях възнамеряват да останат в най-бедната страна членка на Европейски Съюз, като вместо това употребяват България като директен кулоар по пътя си на запад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР