Международен конкурс ще бъде обявен за облика на Княжеската градина

...
Международен конкурс ще бъде обявен за облика на Княжеската градина
Коментари Харесай

Кметът на София трябва да обяви международен конкурс за облика на Княжеската градина

Международен конкурс ще бъде разгласен за образа на Княжеската градина в София. Предложението е на групата на " Синя София " в Столичния общински съвет. Днес отчетът мина в комисията по екология в СОС и с него се разпорежда на кмета на София Васил Терзиев да провежда конкурс с интернационално присъединяване " за хрумвания за доизграждане и развиване на Княжеската градина ". " Против " гласоподаваха от Българска социалистическа партия и припомниха, че са внесли искане за осъществяване на референдум за ориста на Паметника на Съветската войска. Според тях първо би трябвало да се организира допитване измежду софиянци и едвам по-късно да се мисли какво да се прави с терена.

Проф. Вили Лилков изясни, че задачата на състезанието „ е да са получат хрумвания за опазване и обогатяване на парковото пространство на Княжеската градина като детайл на " Зелената памет " на София и създаване на архитектурнопространствена рамка на бул. " Цар Освободител ".

Миналата година кметът Йорданка Фандъкова разпореди на основния арх. Здравко Здравков да стартира процедура за приготовление на задание за архитектурен конкурс и проект за градината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР