Междуградската пътна мрежа в област Добрич е един от най-големите

...
Междуградската пътна мрежа в област Добрич е един от най-големите
Коментари Харесай

Нинова от Добрич: Водата в Добруджа ни е ключов приоритет

Междуградската пътна мрежа в област Добрич е един от най-големите проблеми и за хората, и за стопанската система. Пътищата са лунен пейзаж, а няма и превоз. Коренно би трябвало да се промени методът за обезпечаване на рейсове сред градовете и селата. Фирмите аплайват за публични поръчки, единствено в случай че са печеливши маршрутите.

Но всеки един човек е значим и има потребност от превоз до болница, до аптека, до учебно заведение. Тази услуга би трябвало да бъде държавна грижа или да бъде субсидирана от страната през общинските бюджети.
Снимка: Българска социалистическа партия  Нинова от Добрич: Водата в Добруджа ни е основен приоритет

Вторият огромен проблем на района е безводието. Ние сме богата на води страна, само че има райони, където по 70 % от водата изтича в земята. ВИК секторът е основен за националната сигурност. Готови сме с съответни ограничения за възобновяване на напоителни системи, за надзор на язовирите, за създаване на водна инфраструктура, за запазване чистотата на водата. Финансирането може да стане със средства от Плана за възобновяване и резистентност.
Снимка: Българска социалистическа партия  Нинова от Добрич: Водата в Добруджа ни е основен приоритет

Североизтокът изостава в развиването си. А неравенствата в районите водят и до обществени, просветителни, здравни неравенства. С сложна районна политика могат да се вземат решение тези проблеми.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР