Между тях са останки от древни градове, села, жилищни постройки,

...
Между тях са останки от древни градове, села, жилищни постройки,
Коментари Харесай

85 древни обекта са открити по протежението на Великия китайски канал

Между тях са остатъци от антични градове, села, жилищни постройки, гробници, занаятчийство и следи от воден превоз
Археолози са разкрили общо 85 антични обекта от династията Суй (581-618 г.) и от по-късни интервали в сектора Хъншуй на Великия китайски канал, оповестяват от Института за културни полезности и археология на провинция Хубей, представени от Синхуа и Българска телеграфна агенция.

Според Ху Цян, археолог от института, археологическото изследване е обхванало 350 квадратни километра и е разкрило 85 антични обекта. Те включват остатъци от антични градове, села, жилищни постройки, гробници, занаятчийство и следи от воден превоз.



Предполага се, че тези антични градски обекти датират от династиите Тан и Сун (618-1279 г.). Това демонстрира, че в античен Китай по протежението на Великия китайски канал са се образували няколко районни централни града.

Древният градски обект Гунгао, открит освен това археологическо изследване в окръг Фучън, е съществувал от времето на династия Тан.

Шъ Цзиндзю, шеф на Института за запазване на културните монументи, сподели че Гунгао е бил основан като седалище на държавното управление на Гуанчжоу и Цзинчжоу по време на династията Тан. Съществуващите остатъци от южната градска стена са с дължина 400 метра от изток на запад и 20 метра от север на юг. Обектът съдържа богати артефакти, в това число фрагменти от тухли, плочки, керамика и порцелан.



С над 2500-годишна история Великият китайски канал, свързващ Пекин и Ханчжоу в източната китайска провинция Чжъцзян, е служил като значима транспортна артерия в античен Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР