Между Мексико и Саудитска Арабия в световната класация и между

...
Между Мексико и Саудитска Арабия в световната класация и между
Коментари Харесай

Условията за бизнес у нас се влошават

Между Мексико и Саудитска Арабия в международната ранглиста и сред Косово и Украйна на районно ниво е позицията на България в следващото издание на отчета " Да правиш бизнес " (Doing Business 2020) на Световната банка, публикуван през вчерашния ден. Тази година класацията обгръща 190 страни, а оценката за България е направена, като се ползват употребяваните критерии единствено за София. Започнал през 2002 година, този план ревизира регулациите, процедурите, времето и средствата, нужни на една дребна или приблизително огромна компания - от регистрирането до оправянето й със усложнения, отбрана от кредитори или изпадане в неплатежоспособност и гарантиране правата на акционерите.

Според отчета на СБ резервира се наклонността от последните години страната да потъва в класацията, този път единствено с две места - от 59-о на 61-о място в света. Сривът не е толкоз трагичен като в предходните две години, когато слизането надолу бе с 11 и 9 позиции. Това не е и най-лошото място за страна от Европейски Съюз. Гърция е 79-а, а Малта - 88-а в света. Всяка от останалите страни, с които граничим, обаче е по-добре оценена. Северна Македония е 17-а в класацията, Турция - 33-а, Сърбия - 44-а, Румъния - 55-а, и даже Косово - 57-ма.

Въпреки хвалбите на властта в България продължава да не е елементарно да се стартира бизнес. По този аршин тази година тя е сложена на 113-о място в света. Влошава се позицията по индикатор " Получаване на заем " - през 2018 година България бе 42-а, предходната година бе 60-а, а този път е на място 66. В света за най-хубавата страна за междинен и дребен бизнес е оповестена Нова Зеландия. Следват Сингапур, Хонконг, Дания, Южна Корея, Съединени американски щати, Грузия, Англия, Норвегия и Швеция.

Европа се обрисува най-хубавия регион, тъй като и до място 20 има още 5 европейски страни: Литва, Малайзия, Мавриций, Австралия, Тайван, Китай, Обединени арабски емирства, Северна Македония, Естония, Латвия, Финландия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР