„Между България и Китай има отлични политически отношения, основаващи се

...
„Между България и Китай има отлични политически отношения, основаващи се
Коментари Харесай

Президентът: Отличните отношения между България и Китай трябва да намерят своя израз и в практически измерения

„ Между България и Китай има отлични политически връзки, основаващи се на взаимно доверие и почитание. Нашето предпочитание е тези връзки да намерят израз и в на практика измерения, в това число и посредством реализирането на огромни капиталови планове ". Това съобщи президентът Румен Радев, който одобри през днешния ден на „ Дондуков " 2 заместник-председателя на Китайската национална политическа консултативна конференция Чен Юан и водената от него делегация.

Политическият съвещателен съвет на китайския народ е държавен орган, който чрез политически съвещания и съдействие взе участие интензивно в ръководството на страната.

В България има консенсус и политическа воля за всестранното развиване и задълбочаване на приятелското партньорство и съдействие с Китай и изпълването им с съответно наличие. „ България поддържа самодейността на президента Си Дзинпин „ Един пояс, веднъж ", която цели възстановяване на свързаността сред Европа и Азия и желае да бъде част от нея. Обща беше позицията, че е належащо двустранният капацитет за съдействие да се осъществя по прагматичен и ефикасен метод посредством вложения в български индустриални и софтуерни зони, логистични бази, индустриални мощности и научно-развойни центрове.

По думите на президента идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз е и опция за задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство ЕС-Китай.

„ България поддържа и високо прави оценка самодейността за съдействието сред Китай и страните от Централна и Източна Европа „ 16+1 " и взе участие в другите й формати ", сподели Румен Радев и добави, че нашата страна ще бъде хазаин на идната такава среща през 2018 година

Сред главните цели на двустранното съдействие президентът и Чен Юан откроиха и разширението на туристическия продан.

„ Желаем повече китайски туристи да посетят страната ни и имаме вяра, че в случай че китайската страна открие директна самолетна линия до България, това ще докара до усилване на туристическия поток ", съобщи още президентът.

Президентът Радев изрази удовлетворение от отпуснатите спомагателни 52 стипендии за образование на български студенти в Китай и предложения повече китайски студенти да изберат да се образоват в българските университети.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР