Между България и Азербайджан има много сходни неща, това е

...
Между България и Азербайджан има много сходни неща, това е
Коментари Харесай

Посланикът на Азербайджан: Бихме разгледали възможност за закупуване на акциите на Лукойл

Между България и Азербайджан има доста сходни неща, това е обвързвано с нашата просвета, кухня, обичаи. Това съобщи посланикът на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов по Euronews Bulgaria.

" Страните ни са стратегически сътрудници, също така нашите страни имат доста другарски връзки, които се развиват доста бурно и в разнообразни области през последните години. Задължително би трябвало да отбележим съдействието ни в региона на енергетиката ", сподели дипломат Хюсейнов.

Освен в енергетиката, имаме капацитет за развиване и в други области – превоза, осведомителните технологии, даже селско стопанство и туризъм, добави той.

" Ние постоянно сме подкрепяли концепцията България да бъде както, енергиен хъб, по този начин и транспортен хъб. През април тази година беше подписан контракт в границите на Solidarity Ring, където участва и нашият президент Илхам Алиев, както и нашият министър на енергетиката. Така се чака България да стане точка за разпространяване на газ в Европа.

В края на април в София беше открит офис на държавната петролна компания – офисът на Сокар е централа освен за България, а за целия район. Сокар в компания, известна в целия район и взе участие в доста планове. Ако бъде изпратено предложение за спечелване на бургаската рафинерия, Сокар и страната ще прегледат това предложение. Сокар има благоприятни условия, само че няма съответно предложение, което може да се преглежда. Трябва да има съответно предложение от София с условия, да ги разгледаме, с цел да може и ние да създадем предложение “, сподели още Хюсейнов.

Дипломатът уточни, че спорът сред Азербайджан и Армения е овладян и сега става дума за сключване на спокойно съглашение и установяване на границите сред страните. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР