Между 89% и 100% от свободните позиции с изискване за

...
Между 89% и 100% от свободните позиции с изискване за
Коментари Харесай

Кои чужди езици дават най-голям шанс за висока заплата у нас

Между 89% и 100% от свободните позиции с условие за притежаване на датски, норвежки, шведски или фински език и оповестена заплата са с заплащане от над 2200 лева бруто. Това демонстрира разбор на Career Show.

Ако скандинавските езици са свързани с по-добро възнаграждение, то противоположното е при обявите с съветски и румънски език - там едвам 15% от оповестените заплати са над 2200 лева

Къде са британският и немският?

В българските учебни заведения от десетилетия се учи британски език, като вторият най-масов е немският. Затова и не е изненада, че над 90% от оповестените разгласи изискват високо равнище точно на Езика на Шекспир.
 10 аргументи да се учат непознати езици
10 аргументи да се учат непознати езици

В актуалния свят, където всичко е взаимосвързано, знаенето на непознати езици дава големи преимущества

Почти половината от обявите, които са свързани с езици, разнообразни от британския, са за експерти с немски (46,46%). Далеч обратно остава търсенето на владеещи френски (13,95%) и съветски (13,03%), които въпреки всичко също се учат и в някои български учебни заведения.

Най-непопулярни са словашкият, сръбският и хинди.

Какво работят тези хора?

Почти половината от оповестените разгласи с непознати езици са за позиции в бранша на изнесените бизнес процеси (аутсорсинг) и центрове за обслужване на клиенти.

Има обаче и две изключения. Обявите с арабски език са преди всичко в областта на продажбите, а тези с съветски - в туризма, хотелиерството и ресторантьорството.
 Българите на опашката в Европейски Съюз по притежаване на непознати езици
Българите на опашката в Европейски Съюз по притежаване на непознати езици

Две трети от популацията у нас приказва единствено български

След бранш " Обслужване на клиенти ", по най-високо търсене на фрагменти се подреждат секторите " Търговия и продажби ", " Счетоводство, одит, финанси " и " Телекомуникации ". Тези 4 бранша сформират близо 90% от всички оповестени разгласи с непознат език, друг от британски.

София и България

Докато 73,36% от оповестените заплати в София са в диапазона над 2200 лева, за останалите градове брутни заплати над 2200 лева следим в едвам 22% от обявите, означават създателите на проучването.

В същото време цели 56% от опциите за работа с непознати езици са точно в столицата, а общо 83% са съсредоточени в едвам 5 български града.
 Около 5%- 7% от хората в София получават заплати над 7 000 - 8 000 лв.
Около 5%- 7% от хората в София получават заплати над 7 000 - 8 000 лв.

Очакванията за хонорари на чиновниците ще се балансират

Ефектът от това върху локалните стопански системи на доктрина може отчасти да се понижи благодарение на отдалечено работещите чиновници, само че от Career Show регистрират ясни индикации " за настъпващия завършек на домашните офиси ".

Така едвам 9% от обявите са за напълно отдалечени позиции, а към 35% дават опция за работа от у дома.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР