Между 5 и 14 октомври централната част на германската столица

...
Между 5 и 14 октомври централната част на германската столица
Коментари Харесай

Българи превръщат Бранденбургската врата в цветна феерия

Между 5 и 14 октомври централната част на немската столица ще бъде преобразена от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните здания в града ще бъдат трансформирани от българи. MP-Studio е единственият участник във „ Фестивала на светлините “ 2018 с три светлинни спектакъла. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

Единственото 3D mapping шоу, което ще промени образа на Бранденбургската врата в града, ще бъде дело на надарените българи. То ще трансформира красивия паметник в портал, свързващ международните култури посредством музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде отдадено на многоликостта Берлин.

За присъединяване в специфичната категория „ Нека да създадем по-добро бъдеще “ са поканени 18 студиа от седем европейски страни. Седемте финалисти ще показват творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща конструкция в града.

Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а спечелилите ще станат ясни след гласоподаване на жури и аудитория, което ще е отворено след 5-и октомври. 3D mapping продукциите
на всички класирали се за край студиа могат да бъдат видени тук.

Българите са определени да основат и специфична продукция по случай седемдесетата годишнина от основаването на Израел. Светлинният театър ще се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова постройка в Берлин – Германския исторически музей – и ще разкрие пред феновете богатата просвета, история и изкуство на страната.

MP-Studio са двукратни първенци в изданията на „ Фестивал на светлините “ през 2015 и 2016 година, грабвайки надлежно първо и трето място със своите 3D mapping произведения, проектирани на Бранденбургската врата и Телевизионната кула в Берлин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР