Между 120 и 160 лева искали за половин доза кокаин

...
Между 120 и 160 лева искали за половин доза кокаин
Коментари Харесай

ДРОГА В ПЯСЪКА: Африканци наводнявали с наркотици Слънчака! Заравяли ги в тайници на плажа

Между 120 и 160 лв. желали за половин доза кокаин дилърите от разрушената проведена незаконна група в Слънчев бряг. Цигара марихуана пък коствала сред 30 и 50 лева Дилърите доста деликатно си подбирали клиентите, а цената се определяла от това какъв брой е пийнал купувачът. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на Окръжната прокуратура и ОДМВР-Бургас.
Групата е разрушена при спецакция в събота против неделя. Арестуваните са чужденци – жители на Нигерия и Гана, „ работели “ към заведения в курорта като викачи, нямали трудови контракти, а ресторантьорите отричали да ги познават, оповестяват източници на Флагман..
Зам.-окръжният прокурор Мануел Манев, наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на МВР-Бургас, дадоха детайлности за акцията и разкриха схемата, по която работила ОПГ-то.
Групата се е следила от 2 месеца от полицията. Тя се състои от 8 души, като шестима от тях са от Нигерия, двама са от Гана. Те са със статут на непрекъснато пребиваващи у нас, сподели ст. комисар Калоян Калоянов.
Разпространявали три типа опиати – екстази, кокаин и марихуана. Характерното за тях, с изключение на националността им, е, че употребяват тайници, в които съхраняват опиатите. Тези тайници са били ситуирани на централната алея в курорта – от хотел „ Кубан “ до плажа, само че мястото им се променяло всеки ден. Били заровени в пясъка, скрити в храстите, както и до дребните търговски обекти. Зареждането им ставало в разнообразни часове. Най-вече в обедните часове, когато по алеята имало доста хора. Подбирали доста деликатно клиентите, като те били най-много чужденци.
При акцията са открити 140 таблетки екстази, над 100 джъмпера с марихуана, над 50 джъпера с кокаин и сумата – задгранична и българска валута на обща стойност 20 хиляди лв..
Всеки един от групата е имал избрана роля в схемата. Имало човек, който единствено обикаля с колело и следи за служители на реда или цивилни такива.
„ Друото особено за групата, като се изключи че е затворена, мъчно се прониква от външни лица, непрекъснато сменят местоположението си, т.е. няма съответни места за осъществяване на незаконната активност. Клиентът подписва договорка и заплаща сумата на едно лице, а получава стоката от напълно друго лице “, сподели ст. комисар Калоянов.
Зам.-окръжният прокурор Мануел Манев разкри, че групата е доста добре структурирана и комплицирано се прониква в нея. Тя се състои напълно от чужденци, които се пробват да изградят ниша за разпространяване на опиати, изключително в курортите. Подобно ОПГ работило и на територията на зимните ни курорти.
Наблюдаващият прокурор по досъдебното произвеждане Мирослав Илиев сподели, че досега са осъществявани голям брой процесуално-следствени дейности, разпитани са очевидци, осведомени с активността на разрушеното ОПГ.
„ Към момента 7 от членовете на групата са арестувани с разпореждане за 72 часа, различен все не е открит и се търси “, сподели прокурорът. Днес той ще внесе в Окръжния съд в Бургас искане за непрекъснатото им задържане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР