Между 10 и 20% по-скъпо ще ни излезе ски почивката

...
Между 10 и 20% по-скъпо ще ни излезе ски почивката
Коментари Харесай

Колко ще ни се оскъпи зимната ски почивка тази година?

Между 10 и 20% по-скъпо ще ни излезе ски почивката тази година. Причината е повишаването на електрическата енергия и природния газ, както и инфлацията при другите артикули и услуги за последните месеци. Зимните ни курорти са в трескава подготовка. На Боровец и Банско сезонът ще бъде открит на 18 декември. Проверка на bTV демонстрира, че Боровец към този момент е изцяло подготвен да посрещне феновете на снежните спортове.

Малко повече от седмица до началото на сезона тук в Боровец пистите са празни. Местните се надяват на повече туристи.

Бизнесът на Боровец е окуражен, че туристите ще се върнат на равнището отпреди Коронавирус рецесията. Има записвания още от първите дни на сезона.

„ Засега записванията от Англия бележат растеж с 5 % по отношение на 2019 година Това ни зарежда с оптимизъм. Естествено чакаме обичайния български пазар, гостите от Сърбия, Македония, Косово “ споделя Веска Томова, ръководител на Съюза на хотелиерите в Боровец.

Що се отнася до цените, Томова отбелязва, че „ животът ни за година нарастна доста. За страдание, икономическата рецесия тя занапред следва. Ние постоянно сме се опитвали да бъдем много премерени, нарастването ще бъде сред 10 и 20% “.

Макар че пистите не работят те не са напълно пусти. Срещаме Славица и приятелите й. Те са от Македония.

„ Много е хубаво. Има сняг, единствено дето ски сезонът още не е почнал. Иначе е супер “, споделя Славица.

Разочаровани, че не могат още през днешния ден да карат ски, употребяват пистата за друго – да създадат снежен човек.

В подготвеност за сезона са и лифтовете. Стопаните им припомнят, че и на откритите, и на закритите въжени линии ще би трябвало да се носи маска.

„ Решихме при започване на сезона да създадем жест към нашите най-нетърпеливи посетители и да запазим към Коледа миналогодишните цени, които ще продължат от началото на сезона на 18 до края на коледните празници “, споделя Мария Шейнова от „ Бороспорт “.

След това дневната карта за възрастни ще увеличи цената си от 62 на 75 лв.. Полудневната в утринните часове от 48 лв. ще коства към този момент 60. Запазва се 5-процентната отстъпка, в случай че картата се зарежда онлайн. Остава и отстъпката от 20 % за фамилните карти. Децата под 7 години употребяват оборудванията гратис.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР