Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти

...
Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти
Коментари Харесай

560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска

Между 10 и 14 $ приблизително дневно изкарват студенти на бригада в Аляска, до момента в който тези в по-непопулярните региони като Охайо – 9 $ . Така, в случай че работят по 40 часа седмично, в Голямата земя ще припечелват по 560 $, а средноамериканския щат – 360 $ . Сумата, която заработват студентите, би била по-голяма, в случай че се захванат на втора работа или имат спомагателни часове, които се заплащат 1,5 $ над главната заплата. Това изясни Станимир Найденов, един от консултантите на ревю за студентски бригади в Съединени американски щати за лято 2019, представен от " Монитор ".
Средно по 5000 студенти отпътуват всяка година да изживеят американската фантазия. Едни отиват за да обиколят Щатите и да пазарят, а други, с цел да изкарат пари за кола или да спестят за личен бизнес . Сред най-популярните дестинации са Аляска и Кейп Код, където се изкарват най-вече пари. В „ Голямата земя “ най-често студентите си намират работа като камериери, в магазини за сувенири, заведения за хранене, в някой увеселителен парк. Тези, които имат положително равнище на британски език, надлежно припечелват повече.
„ Много отиват в Аляска, тъй като щатът е с високо равнище за възнаграждение, ниски наеми и няма къде да се харчат пари “, изясни Станимир. Кейп Код пък също е измежду най-популярните дестинации в Масачузетс със стотиците си плажове и положително възнаграждение. „ Това са дребни градчета, в които се изкарват положителни пари и не са надалеч от Бостън и Ню Йорк, Ниагарският водопад е на 7 часа “, показа консултантът.
По-високо е заплащането на хората, които работят с бакшиши, поради неписаното предписание в Америка да се оставят 20% на сметката на сервитьора. Консултантът Елиза Григорова акцентира, че когато работодателят види, че се справяш добре, ти се дава опция да се издигнеш и надлежно да изкарваш повече пари.
По време на ревюто студентите имаха опция да чуят разясненията на представител на Консулския отдел на американското посолство в България. Три са значимите неща, с цел да получат утвърждение – хубави оценки (от 4-ки нагоре), взети изпити и положително притежаване на езика . Експертите посъветваха студентите да не фалшифицират оценките си и това, че нямат право да внасят телефони, таблети, преносими компютри вътре в Посолството. Те успокоиха учащите се в последна година, че визата им също има късмет да бъде утвърдена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР