Мехелен се превърна в голямата изненада в белгийския футбол през

...
Мехелен се превърна в голямата изненада в белгийския футбол през
Коментари Харесай

УЕФА извади белгийски отбор от Лига Европа заради уредени мачове

Мехелен " се трансформира в огромната изненада в белгийския футбол през предходната година, откакто клубът от втора дивизия завоюва Купата на Белгия след невероятна серия и триумф над " Гент " във финала. Със спечелването на Купата " Мехелен " си подсигурява присъединяване в Лига Европа, а също така се завърна в елита, завършвайки преди всичко през сезона.

Мечтата на клуба обаче няма да е състои, откакто той беше изхвърлен от присъединяване в Лига Европа. УЕФА откри доказателства, че клубът е взел участие в уредени мачове в локалното състезание.

" На 3 юни бяха открити доказателства за манипулиране на резултати. Беше даден период за обжалване, само че молбата оневиняване на " Мехелен ", импортирано в централата в понеделник, е отхвърлено ", оповестиха от УЕФА.

Белгийският клуб е обжалвал пред спортния съд на страната, само че в Нион не одобряват доводите на съда.

" Участието в манипулирани мачове е от сезон 2017/2018, като срещите са били манипулирани за финансова полза ", прибавят от УЕФА, като копие е изпратено и до Белгийската кралска футболна федерация.

Като притежател на Купата на страната, отборът на " Мехелен " трябваше да влезе непосредствено в груповата фаза на Лига Европа. След изваждането им обаче в групите непосредствено попада " Стандарт " (Лиеж), а " Антверпен " заема мястото в квалификационните кръгове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР