Механизмите за кандидатстване за банков кредит са сигурни, въпреки пробива

...
Механизмите за кандидатстване за банков кредит са сигурни, въпреки пробива
Коментари Харесай

Лeвoн Xaмпapцyмян: Кражба на лични данни винаги е имало

Механизмите за кандидатстване за банков заем са сигурни, макар пробива в Национална агенция за приходите. Това показа за ''Фокус'' банкерът Лeвoн Xaмпapцyмян по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Той напомни, че има измамници, които се занимават с кражбата на персонални данни и преди приключването на такива от организацията.

,,Банките се пробват да създадат оптимално комфортен продуктът за клиентите си, при избрани случаи се търси рационалният компромис сред между удобството и сигурност. Това е непрестанно съревнование сред търговците, техните клиенти и нарушителите, които желаят да се възползват от нехайство или някаква по-лесна процедура, или да откраднат идентичността на някой, заразявайки му компютъра. И един куп неща, които са се случвали в не подобен всеобщ порядък като размер информация. Имаме процедури, с които можем да се борим с това, от време на време с цената на известно стеснение за клиента'' изясни той.

Лeвoн Xaмпapцyмян изясни, че случилото се с Национална агенция за приходите може да даде храна на хора с нечисти намерения.

,,Заплахата не е виртуална, а напълно реална'', уточни банкерът и добави че, че в модерния свят кражбата на еднаквост е едно от най-печелившите пера на престъпността.

Според него спазването на нужните процедури би предотвратило злоупотребата с персонални данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР