Мегапродуцентът Харви Уайнстийн, изхвърлен позорно от Холивуд, след като десетки

...
Мегапродуцентът Харви Уайнстийн, изхвърлен позорно от Холивуд, след като десетки
Коментари Харесай

Уайнстийн наел бивши кадри на „Мосад“ да шпионират жертвите му

Мегапродуцентът Харви Уайнстийн, изхвърлен позорно от Холивуд, откакто десетки дами го упрекнаха в полов тормоз, а някои и в обезчестяване, е разполагал с дребна войска от платени публицисти, висококвалифицирани шпиони и военни, които са употребявали подправени самоличности, с цел да опазват реномето му и да пречат на жертвите му да приказват обществено, разкри в нов материал, отдаден на големия скандал изданието “Ню Йоркър ”. В публикацията се твърди, че дискредитираният и делегитимиран кино могул е наел частни детективи да шпионират обвинителките му и да наблюдават репортерите, които проверяват предишното му. Уайнстайн е употребил услугите и на организация, ръководена главно от някогашни офицери от израелските разследващи служби в това число и от “Мосад ”.

От компанията са имали задача да събират информация за Роуз Макгоуън, която упрекна Уайнстийн в обезчестяване и е една от най-гласовитите критички на холивудската просвета на безмълвие за половите трансгресии на авторитетните фигури в промишлеността. Фирмата е употребила сътрудници под прикритие от женски пол. Една от тях се е показала като активистка за правата на дамите, с цел да се срещне с Макгоуън и да получи информация за идната є книга.

От “Ню Йоркър ” разкриват и ролята на Дейвид Бойс – юристът, представляващ Ал Гор по време на правния му спор с Джордж Буш-младши по отношение на резултатите от изборите през 2000 година. Неговата юридическата компания “Бойс Шилър Флекснър ЛЛП ” е трябвало да управлява шпионската интервенция. Пред публицисти Бойс заяви, че е “било неточност ” да се въвлича в тази скица и да се обвързва с детективите.

В особено изказване говорителката на Уайнстийн упрекна обявата в разпространение на “неточности и тайни теории ”.

Скандалът продължава да се разраства, а Телевизионната академия в Съединени американски щати гласоподава доживотно изключване Харви Уайнстин и стана следващата организация, която обществено се разграничи от него и го разгласи за ненавиждан парий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР