Меган Маркъл планира да изгради в новия си дом паник

...
Меган Маркъл планира да изгради в новия си дом паник
Коментари Харесай

Как Меган Маркъл харчи парите на данъкоплатците

Меган Маркъл възнамерява да построи в новия си дом паник стая, другояче казано, добре охранявано леговище. Както оповестява RadarOnline, сходно "удоволствие " може да коства 50 хиляди $, които херцозите на Съсекс ще вземат от хазната. Британците са, меко казано, недоволни - ремонтът на кралското имение е за сметка на Суверенния грант - годишна сума, която държавното управление дава за покриване на разноските за пътешестване, защита, личен състав и поправки на кралските покои. Сега Меган Маркъл счита да похарчи куп пари за оборудване, за което данъкоплатците не знаят нищо. Предполага се, че то е подарък от кралицата, само че и в този случай разноските ще бъдат покрити от Суверенния грант.

"Разбираемо е, че Меган желае да направи всичко допустимо, с цел да отбрани фамилията си. Но настояването й за паник стая е следващият образец, че тя се мисли за звезда, която може да получи всичко, гребейки средства от държавния портфейл ", възмущава се събеседник на RadarOnline. Източници, близки до кралското семейство, оповестяват, че помещението ще бъде снабдено със стоманени порти и най-модерна система за сигурност. Предполага се, че стаята би трябвало да отбрани семейството от всевъзможни злосторници и терористи. Необходимо е проектът за основаването на оборудването да бъде утвърден от локалните служители. Но, както оповестяват управляващите, те не са били отдадени в начинанието от съображения за сигурност.

Британците считат, че концепцията е глупава, а самата стая е изцяло безполезна. Най-малкото тъй като цялото кралско семейство е задоволително добре предпазено. "Те са охранявани непрекъснато, което коства цяло положение - разяснява източник на RadarOnline. - В случай на изключителна обстановка е малко евентуално охранителите им да ги посъветват да се поддадат на суматохата. " Според същия източник би било по-полезно просто да се ревизират деликатно всички посетители, вместо фамилията да се заключва в стаята при всяка съмнителна обстановка.

Според някогашния телохранител на принцеса Даяна - Кен Уорф, през първата година разноските за строителство и техника в замъка "Фрогмор " може да стигнат до 5 млн. паунда. Сега имението няма засилена защита, тъй като там никой не живее. Имотът се охранява от двама-трима частни телохранители и няколко служители на реда.

Известно е още, че Меган Маркъл има намерение да трансформира едно от пространствата в зала за йога. Освен "виняса йога " херцогинята практикува и "гореща йога ", за която са нужни специфични условия - въздухът да е нагорещен до 40 градуса. Отделно пространство ще е належащо и за майката на херцогинята. Дория Рагланд има намерение да се засели в замъка дружно с щерка си и бъдещия внук или внучка, с цел да взе участие интензивно във възпитанието на детето. Известно е, че тя ще разполага с цяло крило на постройката.

Херцогинята на Съсекс и принц Хари ще се реалокират в новия си дом напълно скоро. Замъкът "Фрогмор ", който се ремонтира от началото на април 2018-а, е ситуиран близо до Уиндзор и на 30 км от Кенсингтънския замък. Именно в него се предполагаше, че ще живее младото семейство, нанасяйки си в жилища до тези на принц Уйлям и Кейт Мидълтън. Но съпрузите премислиха. Ремонтът на имението ще коства на двойката няколко милиона паунда. Състоянието на замъка, издигнат още през 1684 година, надалеч не е приемливо. През 80-те години на ХХ в. той към този момент беше ремонтиран за херцозите на Йорк, само че те по този начин и не заживяха във "Фрогмор ". Но Хари и Меган са твърдо решени да го трансфорат в своя фамилна резиденция и да се нанесат незабавно щом майсторите приключат дефинитивно работата си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР