Медведев пречупи американец за 1/4-финал с Оже-Алиасим на АО

...
Данийл Медведев достигна четвъртфиналите на първия за годината турнир от
Коментари Харесай

Данийл Медведев достигна четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън, след като надви Максим Креси в четири сета – в отделните части 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5, за около три часа и половина игра.

Вторият в света, миналогодишен полуфиналист в Мелбърн, започна ударно и не остави шансове на американеца, финалист в подгряващ турнир преди АО, реализирайки два пробива за крайното 6-2. Оттам-нататък обаче Креси показа защо се намира в страхотна форма и затрудни максимално шампиона от Ю Ес Оупън. Втората част мина под диктовката на сервиращите, като американецът имаше сетбол при 6-5 в своя полза, но руският му опонент го спаси и вкара сета в тайбрек. Там Медведев бе по-солиден и дръпна с два сета. В третия Креси отново демонстрира духа си и частта отново бе решена от тайбрек.
Данийл Медведев.
Преди това американецът поиска медицински таймаут след 11-ия гейм, но това не му повлия и след 7-4 точки срещата отиде в четвърти сет. В него Креси спаси осем точки за пробив, преди най-накрая Медведев да го размине на мрежата и след това да спечели подаването си на нула, за да се класира за втори пореден четвъртфинал в Австралия. Руснакът спечели 85% от точките на първи сервис и отрази единствената възможност за пробив пред Креси. Американецът реализира цели 75 уинъра срещу 58 за Медведев, но разликата при непредизвиканите грешки бе огромна – 48 срещу само 11 на втория в световната ранглиста.

В четвъртфиналите той ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, който надигра също в четири сета финалиста от 2018 Марин Чилич след 2-6, 7-6 (7), 6-2, 7-6 (4 ) за близо три часа и 40 минути игра.
Феликс Оже-Алиасим.
Хърватинът Чилич, финалист в турнира от 2018, потегли с категоричен сет на сметката си, правейки два пробива в третия и седмия гейм. Във втория играта бе диктувана от сервиращите, като канадецът Оже-Алиасим, поставен под номер 9 в основната схема, имаше три сетбола при 5-4 в своя полза, но опонентът му ги спаси. Стигна се до тайбрек, в който Чилич имаше сетбол при 6-5, но не успя да го оползотвори. Впоследствие Оже-Алиасим се справи при втората си възможност да изравни сетовете.

Третият се разви по идентичен начин на първия, но с разменени роли – този път канадският тенисист направи пробиви в третия и седмия гейм. Четвъртият пък отново достигна до тайбрек, където 21-годишният представител на Канада показа по-голяма съобразителност, за да се поздрави с победата. Така, той се класира за 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия и трети в кариерата си след тези Уимбълдън и Ю Ес Оупън миналата година. Статистическите показатели на двамата с Чилич бяха почти изравнени, като разликата дойде от процента спечелени точки на втори сервис – 58 срещу 45 за Оже-Алиасим. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР