Медта е на път да запише най-дългата серия от печалби

...
Медта е на път да запише най-дългата серия от печалби
Коментари Харесай

Печелившата серия на този метал е най-дългата от 3 десетилетия

Медта е на път да запише най-дългата серия от облаги за последните съвсем 3 десетилетия, достигайки 7300 $ за метричен звук в Лондон.

Увеличеното търсене, съчетано със сривовете на доставките в Китай (най-големият консуматор в света) и по-слабият $ помогнаха да се покачат цените към края на година, в която металите задаваха темпото на напредък на суровините.

Тримесечният курс на медта нарастна с 1% до 7312.5 $ на Лондонската борса за метали, най-високото равнище от януари 2014 година Металът се изкачи за десети следващ ден и се насочи към най-дългата печеливша серия от 1989 година насам, съгласно данни на Bloomberg.

Други метали също се покачваха, а алуминият доближи 2275 $ за звук - най-високата цена от 2012 година насам.

 Снимка 331112
Източник:

Основните метали регистрират най-голяма възвращаемост измежду суровините през 2017 година, като медта, алуминият, цинкът и никелът са водещи облаги от показателя на суровините на Bloomberg.

Възходът им е подхранван от подобряването на вероятностите пред световното търсене, съчетано с спирания на доставките, в това число прекъсване на заводите в Китай, като част от ограниченията на управляващите за дейна битка против замърсяването.

Медта се трансформира в обичан метал за световните минни компании като Glencore и Rio Tinto, които в този момент предвиждат липса на доставки до края на десетилетието, защото идва края на живоа на старите мини, а към момента и няма кой да ги размени.


" Дизелгейт " прати цената на този метал на рекордно от 2001 година равнище

За първи път от 16 години е по-скъп от платината

Търсенето на метал също се чака да се усили от построяването на мрежи за таксуване, нужни за електрическите коли и консолидираното на възобновима сила от вятъра и слънцето.

Цената бе подкрепена и от оповестените данни за вноса на Китай, които демонстрират, че вносът на рафинирана мед е скочил с 19% до 329 168 тона през ноември.

Според анализатори вносът на рафинирана мед може да продължи да се усилва след репресиите на китайските управляващи във връзка с вноса на скрап мед през последните няколко месеца.

 Рядък метал, който може и да не сте чували, нарастна с цели 375%
Рядък метал, който може и да не сте чували, нарастна с цели 375%

Това е най-високото равнище на цената му за последните 7 години

" Това придвижване може да докара до още по-големи количества концентрати и пречистен метал, които се внасят ", споделя Едуард Мейр, анализатор в INTL FCStone.

Според слуховете най-големият китайски производител Jiangxi Copper е бил заставен да понижи производството като част от репресиите против замърсяването на страната. Дружеството отхвърли да е получило такова разпореждане.

Допълнителната поддръжка пристигна от по-слабата американска валута, защото доларът падна за втори ден. " Слабостта на $, средствата, които се връщат след Коледната отмора, удължават серията от облаги на металите, добавяйки гориво към възходящите настроения ", сподели Су Майли, анализатор от Everbright Futures в Шанхай.

 Металите се насочват към най-дългото си рали от повече от десетилетие
Металите се насочват към най-дългото си рали от повече от десетилетие

" Зелени " ограничения в Китай покачиха до рекордни равнища цената на алуминия

Индексът LMEX, който наблюдава шестте съществени метала, означи девети следващ ден на облага в сряда.

Дългосрочните миньори и анализатори чакат недостиг на пазара на мед да се появи до края на десетилетието, в резултат на понижените разноски за нови планове.

Анализаторите на BMO Capital Markets считат, че дефицитът може да стартира да се появява още в средата на 2019 година " Това е моментът, когато дефицитът от предлагането на мините евентуално ще докара до траeн дефицит ", обявиха специалистите.

 Металът, за който никой не знае, само че всеки желае да купи
Металът, за който никой не знае, само че всеки желае да купи

Суровината е седем пъти по-скъпа от медта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР