Медийният регулатор на Русия включи в черния си списък най-малко

...
Медийният регулатор на Русия включи в черния си списък най-малко
Коментари Харесай

Няма прошка! Русия вкара Пригожин в още един черен списък

Медийният регулатор на Русия включи в черния си лист минимум пет медии, свързани с шефа на наемниците от " Вагнер " Евгений Пригожин и блокира уеб страниците им в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Този ход бе подхванат, откакто бойци на " Вагнер " поеха контрола над съветски боен щаб и напреднаха към Москва в границите на опит за бунт.
-->
От нощес уеб страниците на осведомителната организация РИА ФАН и четири онлайн новинарски портала, следени от медийния холдинг " Патриот " на Пригожин - " Народни вести ", " Нева нюз ", " Политика през днешния ден " и " Икономика през днешния ден " - бяха включени в черния лист, поддържан от службата за контрол в областта на осведомителните технологии и всеобщите връзки Роскомнадзор.

По непотвърдена информация в съветски осведомителни издания самият Пригожин е наредил закриването на основаната в Санкт Петербург компания " Патриот ". Пригожин не е удостоверил или отхвърлил директно тази информация.

Част от компанията " Патриот ", учредена през 2019 година, с цел да сплоти медийните и интернет активи на Пригожин е и Агенцията за интернет проучвания - по този начин наречената плантация за тролове, обвързвана с съветските опити за интервенция в изборите в Съединени американски щати, показва АП. Директорът на " Патриот " Евгений Зубарев тази седмица съобщи, че Агенцията за интернет проучвания, която е имала за задача да организира интервенции за оказване на въздействие в интернет за да прокарва съветски ползи, е работила под контрола на Пригожин от 2009 година насам, преди да премине под шапката на " Патриот ".

Според следствие на съветския вестник " РБК " от 2017 година, в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година чиновниците на Агенцията за интернет проучвания постоянно са се представяли за американци, с цел да оферират финансова помощ на протестни придвижвания в Съединени американски щати, занимаващи се с тематики, предизвикващи обществено разделяне. През ноември Пригожин призна, че се е намесил в изборите през 2016 година.

Той и неговите бойци заобиколиха наказателно гонене и предходната седмица им беше препоръчано леговище в Беларус, откакто президентът на Беларус оказа помощ за подписване на съглашение за преустановяване на въоръжения протест на наемническата група.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР