Медийният холдинг на лидера на руската наемническа групировка Вагнер се

...
Медийният холдинг на лидера на руската наемническа групировка Вагнер се
Коментари Харесай

Закриват руската медийна група, контролирана от Пригожин

Медийният холдинг на водача на съветската наемническа формация " Вагнер " се закрива и напусна съветското осведомително пространство, разгласи шефът на едно от изданията. Той не уточни аргументи за решението.

Руски медии настояват, че медийният регулатор е блокирал медии, свързани с Пригожин. Разформирована е и " фабрика за тролове ", употребена от него за въздействие зад граница, в това число в Съединените щати.

Медийният холдинг на Пригожин отбелязва като свое достолепие работата си против Навални и други опозиционери, които се пробват да " разрушат страната ". Вече се заличават знаците на " Вагнер " от централата в Санкт Петербург.



Снимки: БГНЕС

Известният прокремълски публицист Дмитрий Кисельов съобщи, че Пригожин се е главозамаял от големите суми, които е получавал. " Развил е чуство за всепозволеност още при интервенциите на Вагнер в Сирия и Африка, а то се е засилило след завладяването на Соледар и Бахмут в Украйна ", разяснява още Кисельов.

Според него една от аргументите за протеста е отвод на Министерството на защитата да продължи преференциалните контракти, подписани с кетъринговата компания " Конкорд " на Пригожин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР