Медийният експерт и бивш председател на Съвета за електронни медии

...
Медийният експерт и бивш председател на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

Симеонов само пуска димки, няма да предприеме никакви законови промени за медиите

Медийният специалист и някогашен ръководител на Съвета за електронни медии доцент Георги Лозанов предвижда, че вицепремиерът Валери Симеонов няма да инициира законови промени, както разгласи през вчерашния ден. Симеонов изрази желание да предложи текст, който да изисква повече изясненост към собствеността на медиите.

„ Естествено, че от доста от дълго време, какъв брой сме говорили за това, че би трябвало да има прагове на централизация, като се обясни собствеността, както и кой по какъв метод, до каква степен може да бъде притежател в областта на медиите, единствено че това в никакъв случай не става. Много добре зная, че не става таман поради политическата класа, поради хора като Валери Симеонов, които в никакъв случай не гласоподават за това нещо.

Цялата реакция на Валери Симеонов е по-скоро един метод да се измъкне от обстановка, в която беше попаднал дружно с Антон Тодоров. Това със закона е част от тази негова отбрана посредством офанзива ", разяснява пред БНР медийният специалист, съгласно който вицепремиерът няма никакво желание да прави законови промени, а „ единствено пуска едни димки в обществото, измежду които най-сетне да излезе най-сетне от този скандал ".

Парите по информационните тактики са европейски - те идват с някаква цел, а точно, с цел да може информираността на обществото на нараства по избрани тематики, добави доцент Лозанов в изявление за предаването " Преди всички ":

„ Тези пари по информационните тактики, които идват от страната, към този момент наподобяват по-скоро сякаш страната заплаща на медиите, с цел да им обезпечава комфорт. От това нещо от дълго време би трябвало да се излезе и тези пари да се раздават не съответно от министерството и от страната, а да има различен метод, по който те да стигат въз основата на планове до самите медии. После да има доста огромна степен на отчетност по какъв метод те са осъществени ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР