Медийният експерт Георги Лозанов коментира ситуацията около служебния кабинет на

...
Медийният експерт Георги Лозанов коментира ситуацията около служебния кабинет на
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Целта на промените в Конституцията бяха да разтоварят Радев от власт

Медийният специалист Георги Лозанов разяснява обстановката към служебния кабинет на Димитър Главчев и разногласията към някои министерски кресла.

" Всяко нещо обраства в предизборна обстановка с кълбо от реакции, използва и така нататък Същественото тук е дали има действителен риск посредством този длъжностен кабинет поради това, че той би трябвало да бъде изработен в някакъв разговор с президента Румен Радев, той да се опита да прокара геополитическо въздействие. И дали историята към външния министър, която ми се коства по-съществена, е резултат точно на подобен опит на Радев там да има въздействие във външно политически проект, което за тези броени седмици да може по някакъв метод България да прозвучи с различен глас, различен колорит. Ако не е това, ми се коства безусловно непонятен този целия звук към външния министър. Самият звук към този момент е някакъв тип предварителна защита. Дали продължава да има още една напрегната ос в нашия политически живот, която да е сред остарялото евроатлантическо болшинство, което в този момент към този момент се е разпаднало, и президента Румен Радев, поради който това болшинство изобщо се раздаде ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Тези промени имаха една съществена цел и те я извършиха - да разтоварят от власт Румен Радев, тъй като се сътвори стабилно усещане, че той посредством служебните си кабинети се пробва да повлияе на ориентацията на България в геополитически проект. Сега към този момент не зависи всичко от него. Сега кабинетът влезе на друга догадка - че е на ГЕРБ и аз мисля, че в това отношение няма потребност от някакво изключително двуличие, а да се каже, че самите конституционни промени са за кабинетът да може да бъде на една партийна мощ. Защото министър-председателят самичък показва министрите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР