Медицинският университет в Плевен ще връчи позлатен плакет "Златен Хипократ"

...
Медицинският университет в Плевен ще връчи позлатен плакет "Златен Хипократ"
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен удостои със Златен Хипократ двама пълни отличници от новия випуск лекари

Медицинският университет в Плевен ще връчи позлатен плакет "Златен Хипократ " на двама цялостни отличници от новия випуск млади лекари, оповестяват от висшето учебно заведение.

Отличието е присъдено на първенците на випуска, приключили с цялостно отличие от курса на образование и държавните изпити - доктор Виктор Петров и доктор Венелина Гандилева. Университетът в Плевен провежда Тържествена промоция на 40-ти випуск на Факултет "Медицина " на 2-ри декември. След сполучливо приключено 6-годишно образование 80 абитуриенти от България, Сърбия, Украйна и Македония получават образователно-квалификационна степен "Магистър " и професионална подготовка "лекар ".

64 задгранични студенти се дипломираха в Медицинския университет в Плевен

Средният триумф на випуска е Много добър 5.22, а 29 са с отличен триумф. По покана на Академичното управление специфичен посетител със слово към дипломантите ще бъде проф. Пламен Джуров - композитор, диригент, държавник, професор по диригентство, родом от Плевен.

Програмата за празника ще стартира от 10.00 часа с обред по предаване знаците на Университета, празнично шествие и поднасяне венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец ". Тържествената промоция на младите лекари ще бъде в публика "Магнум " от 11.00 часа.

От същия випуск през април 2020 година ще се дипломират още 93-ма задгранични студенти, учащи се в англоезичен курс. Те са жители на Турция, Гърция, Германия, Англия, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР