Медицинските сестри във започнаха двудневна стачка заради ниското си заплащане.

...
Медицинските сестри във започнаха двудневна стачка заради ниското си заплащане.
Коментари Харесай

Медицинските сестри във Великобритания протестират за по-високи заплати


Медицинските сестри във започнаха двудневна стачка поради ниското си възнаграждение. Това става на фона на растяща инфлация.

Припомняме, че предишния месец (след повече от век) медицинските сестри стопираха работа, присъединявайки се към вълната от протестни дейности на работещите в обществения бранш на. Исканията им бяха свързани с разноските за живот и спираловидното повишаване на цените.

Последните публични данни за инфлацията демонстрират, че тя остава покрай исторически. През декември индикаторите леко са се намалили до 10,5 % спрямо 10,7 % през предходния месец.

Основният синдикат на медицинските сестри упреква, че не води съществени договаряния за увеличение на заплатите им през 2023 година, което, съгласно тях, е от решаващо значение, поради икономическата обстановка във Англия.

„ Предприемаме с натежало сърце, само че с ясна визия какво желаеме да реализираме. Време е да предприемем някакви дейности, с цел да кажем, че се нуждаем от по-добро възнаграждение, нуждаем се от по-добри условия “, съобщи пред Sky News здравната сестра Анна Суифт, преди да се причисли към протестиращите в центъра на Лондон.

Поредното на работните места от страна на здравните служащи усилва натиска върху Националната здравна работа. В миг там има апетит за фрагменти, тъй като има растеж на заболелите от грип. Отчита се и удължаването на описите с чакащи за лекуване, породено от анулацията на интервенции в интервала на.

Допълнителни са планувани от синдиката на Кралския лицей на медицинските сестри (RCN) за 6 и 7 февруари. От там декларират обаче, че митингите ще бъдат „ с най-висока активност “ в историята на колежа.

Консервативният министър-председател Риши Сунак настоя, че засегнатата от рецесията Англия не може да си разреши да преразгледа заплатите в обществения бранш. Той загатна за опцията за по-голяма еластичност при договарянето на идните съглашения за заплати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР