Медицинските сестри от Многопрофилната болница в Добрич и Центъра за

...
Медицинските сестри от Многопрофилната болница в Добрич и Центъра за
Коментари Харесай

Медицинските сестри излязоха на протест, искат вдигане на възнагражденията


Медицинските сестри от Многопрофилната болница в Добрич и Центъра за незабавна здравна помощ излязоха на митинг. Той е проведен от Българската асоциация на експертите по здравни грижи и е в поддръжка на националното шествие на КНСБ, което се организира през днешния ден в столицата.

Медицинските сестри имат няколко претенции, само че най-важното е за повдигане на възнагражденията им . Сега главната заплата в специалността е към 500 лв., което е непримамливо за експертите. По тази причина се следи огромен отлив при личния състав.

Средната възраст на сестрите в добричката болница е 53 години, има доста свободни места, някои отделения нямат задоволително сестри и другите работят изключително, с цел да обезпечат 24-часовите грижи за пациентите, описаха пред Дарик протестиращи.

 Протест на медицински сестри Дарик Добрич

Масово отпътуват за чужбина освен младите, приключили скоро здравно обучение, само че и работещи в сектора с дълъг стаж, споделиха още от добричката болница. Други техни сътрудници пък, минават в областта на образованието – в детски ясли, градини и в учебни заведения, където няма непрестанен режим на труд, 365 дни в годината.

Медицинските сестри желаят стартово възнаграждение от три минимални заплати . Сред другите им рекомендации към системата и здравното министерство са промени в статута на лечебните заведения в страната, които всеобщо са търговски сдружения. Те обявиха, че в случай че не бъдат чути желанията им за почтено възнаграждение, са подготвени и на ефикасни дейности на митинг, като подчертаха, че единствено един час без техните грижи е задоволителен, с цел да се усети незабавно в лечебните заведения и да потвърди какъв брой значим е трудът им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР