Медицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник

Медицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник ...

Медсестри протестират и в София, готови са за стачки.


Медицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник Токуда, за да поискат по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

Както при вчерашния протест в Стара Загора и днес се заговори за натиск, оказван на мединските сестри от страна на директори на частни и държавни болници заради участието им в подобни прояви на недоволство, съобщава Дарик. Още по тематаОмбудсМая за сестрите: Оказван им е натиск, недопустимо е!11 юни 2019 16:3710Медици отново на протест, заплашват с гладна стачка11 юни 2019 14:2313Шефът на БСП-София си хареса Манолова за кмет11 юни 2019 09:2556

Подкрепа за медиците изрази отново и омбудсманът Мая Манолова, която призова здравния министър Кирил Ананиев вместо да изпраща отворени писма до нея, да попита болничните директори защо отказват натиск върху протестиращите медицински сестри.

Думите й са по повод позицията на здравния министър, че с подкрепата си за протеста, омбудсманът създава хаос и напрежение в системата.

"Няма да ви оставя на мира, господин Ананиев, може да сте сигурен в това", категорична е Манолова.

Недоволните медицински сестри са единодушни, че, ако не бъдат чути, ще последват ефективни стачни действия в цялата страна.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg