Медицинска лаборатория ЛИНА предлага на пациентите си шест нови профилактични

...
Медицинска лаборатория ЛИНА предлага на пациентите си шест нови профилактични
Коментари Харесай

През май и юни в лаборатория „ЛИНА”: Шест нови профилактични кампании

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” предлага на пациентите си шест нови профилактични акции на преференциални цени в интервала май - юни 2020. Сред тях са и проучвания за COVID-19. За профилактичните акции  не е нужно авансово записване на час или направление от доктор. Пробите за COVID-19 се вземат в особено отделени за това манипулационни, а за останалите разбори - в другите независими лаборатории на „ ЛИНА ” в областите Варна, Бургас и Ямбол.

Повече за профилактичните  кампании:
Пълно  изследване на кръв с 38 индикатора
Пълното  изследване на кръв включва:  Пълна кръвна картина с 16 индикатора в композиция с - кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин-общ, билирубин-директен, АСАТ, АЛАТ, Акционерна фирма (алкална фосфатаза), ГГТ (гамаглутамилтрансфераза), калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Общата цена на проучванията е понижена на 18 лева от  63,50 лева Пълното проучване на кръв е едно от най-предпочитаните профилактични проучвания както от лекарите, по този начин и от пациентите, тъй като дава информация за общото здравословно положение на организма, защото в него са включени равнищата на положителния и неприятния холестерол, кръвната захар, положението на черния дроб, бъбреците и други органи и системи в организма. Препоръчително е да се прави заран, на гладно. 

Скрининг на щитовидна жлеза
Тази акция сплотява проучвания, ориентирани към скрининг на болесттите на щитовидната жлеза. Това са хормоните FT3, FT4 и TSH, които са ориентир дали нейната функционалност е естествена, нараснала или намалена. Общата им цена е понижена на 18 лева от  36 лева Препоръчително е проучванията да се правят заран, на гладно и преди приема на кафе или други артикули, съдържащи кофеин.

Витамини и микроелементи: Витамин D, Витамин B12, магнезий  и желязо.
Витамин D има значима роля за имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране равнищата на инсулин. Той е подобаващ за предварителната защита на диабет тип 1 и 2. Витамин B12 има значение  за естественото действие на нервната система и за образуването на червените кръвни кафези, като дефицитът му може да докара до анемия. Магнезият е значим минерал за мускулите, нервите и сърцето. А равнищата на желязото могат да са ориентир за това дали страдаме от желязодефицитна анемия. Общата цена на проучванията е понижена на 28 лева от 53 лева Препоръчително е най-малко 20 дни  преди проучванията - да не са одобрявани същите витамини под формата на лекарства или хранителни добавки.

Коронавирус Covid-19 - PCR, IgG, IgM антитела        
Лаборатория „ ЛИНА ” предлага генетичното проучване real-time PCR в композиция с бърз тест за разкриване на IgG и IgM антитела против новия ковид на понижена обща цена от 130 лева вместо общоприетите 148 лева PCR-тестът непосредствено потвърждава съществуването на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. За него се взема проба от носа (назофарингеална) и от гърлото (орофарингеална). Бързият тест отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела, като  за него се взема венозна кръв. Резултатите са от бързия тест са подготвени до края на работния ден, а от PCR-теста за 24 часа.

Коронавирус Covid-19 - антигенен тест
Световната здравна организация предлага тестванията за разкриване на антиген, като най- подобаващи за скрининг и разкриване на ранна зараза. Този бърз тест се основава на мембранна технология с наночастици от колоидно злато. За неговото осъществяване е нужна проба от назофаринкса на пациента, взета със специфичен тампон. Резулатът e подготвен  до края на работния ден. През май и юни 2020 година цената на проучването е понижена от 60 лева на 50 лева
За определяне на диагнозата би трябвало да се вземат поради клиничната картина и резултати от други проучвания. Това е скринингов тест за острата фаза на инфекцията, като пробите, взети преди или след тази фаза, могат да съдържат количество на антигена под прага на сензитивност на реактива. Ако тестът е дала негативен резултат, макар следените признаци, се предлага провеждането на друг  подходящ тест, да вземем за пример PCR,  за определяне статуса на пациента.

Коронавирус - уголемен разбор                                 
В него са включени  бърз тест за антитела (SARS-CoV-2 IgG + IgM), цялостна кръвна картина с 20 индикатора и диференциално преброяване, феритин, D-димер, С-реактивен протеин на понижена обща цена от 81 лева вместо 58 лева Резултатите са подготвени до края на работния ден. Този пакет е подобаващ за следене на положението на пациенти със подозрения за болестта, инфектирани или към този момент възстановяващисе. Резултатите от него са от значително значение при оценка на тежестта и прогресирането на болестта, както и на лечебното повлияване на пациента. В него вземат участие индикатори, които бяха препоръчани от Международната федерация по клинична химия и бяха клинично доказани и предложени и от  началника на оперативния щаб за битка с коронавирусната зараза – ген.- майор Венцислав Мутафчийски.

Кои лаборатории да посетите?
*Вземането на проби за COVID-19  става в  отделни манипулационни, като пациентите би трябвало да носят персонални защитни средства – ръкавици и маска. Пробите се вземат от понеделник до петък на следните адреси: гр. Варна,  ул.„ Мадара ” №22 от 07:00 ч. до 12:00 ч.; гр. Бургас, бул. „ Демокрация ” №67 от 07:00 ч. до 15:00 ч.;  гр. Ямбол, ул. „ Васил Априлов ” №2 от 07:00 ч.до 11:00 ч. Положителните резултати  се оповестяват на РЗИ, от чиято подготвеност са по-нататъшните ограничения.
За всички останали проучвания, отвън тези за ковид, пациентите могат да посетят независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Таксата операция при проучванията е 2 лева

 



 

 

 

 

 

* обява

 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР