Медици съобщиха, че две жени в Тел Авив са пострадали

...
Медици съобщиха, че две жени в Тел Авив са пострадали
Коментари Харесай

Хамас изстреля ракети във вътрешността на Израел и активира сирените в Тел Авив

Медици оповестиха, че две дами в Тел Авив са потърпевши от шрапнели, добавя Българска телеграфна агенция.

Изстрелването на ракети от страна на " Хамас " се случва на фона на относителното мъртвило във въздушния обстрел, защото израелските сили натъртват на сухопътната си атака в линията Газа през петата седмица на войната.

Израелските войска заяви, че от 7 октомври насам към територията на Израел са изстреляни към 9500 ракети, снаряди и безпилотни летателни апарати от линията Газа и други фронтове , като 2000 от тях са били свалени от системите за противовъздушна защита, проектирани да пренебрегват снарядите, които се приземяват в открити региони и не провокират вреди.

Около 12 % от изстреляните от линията Газа ракети, които са най-вече локално произвеждане, са паднали в границите на палестинския анклав, обявиха военните. " С навлизането на (израелските) сили по суша се следи забележителен спад в броя на изстрелванията ", обявиха военните.

СЗО удостовери информацията, че Израел е нанесъл удар по най-голямата болница в Газа  

Говорителка на Световната здравна организация удостовери известията, че която е най-голямата болница в линията Газа - " Аш Шифа ", е била " бомбардирана " и добави, че 20 лечебни заведения в анклава напълно са престанали да действат, съобщи Ройтерс.

Запитана по отношение на изказванието на палестинското здравно министерство в Газа, че израелските сили са нанесли удар по вътрешния двор на " Аш Шифа ", Маргарет Харис съобщи: " Не са ми известни детайлности за " Аш Шифа ", само че знаем, че болничното заведение е била бомбардирана ". След като бе помолена за конкретизиране, тя сподели, че е имало " интензивно принуждение ", като се базира на известия на нейни сътрудници, работещи на терен.

Здравните управляващи в анклава оповестиха, че тази нощ израелската войска е атакувала минимум три лечебни заведения. Много цивилни палестинци се подслоняват в лечебните заведения в Газа. Израел твърди, че нанася удари по лечебните заведения, защото под тях има тунели на " Хамас ".

Блинкън изрази страдание за броя на убитите палестинци и прикани да се направи " доста повече " за отбрана на мирното население

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън приветства решението на Израел да одобри " филантропична пауза " в офанзивата си в северната част на линията Газа, само че съобщи, че е належащо да се направи " доста повече " за отбрана на мирното население, съобщи Франс прес.

" Мисля, че е реализиран прогрес ", съобщи Блинкън по време на посещаване в Делхи. " Но също по този начин заявих доста ясно, че към момента има доста работа за извършване във връзка с отбраната на цивилното население и доставянето на филантропична помощ ", добави той. Съединени американски щати работят по " съответни проекти за това ", акцентира водещият американски посланик.

Той съобщи, че тези ежедневни 4-часови " паузи " ще дадат опция за " избавяне на човешки животи " и даване на повече помощи за линията Газа, обсадена от израелската войска след кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври.

" В същото време би трябвало да се направи доста повече за отбрана на цивилното население и да се подсигурява, че то получава филантропична помощ ", добави Блинкън. " Твърде доста палестинци бяха убити ".

Днес ръководителят на американската дипломация приключи обиколка в Близкия изток и Азия, която включваше визити в Израел предишния петък и в окупирания Западен бряг в неделя. Днес той също по този начин удостовери, че Съединени американски щати поддържат възможното използване на решението с две страни, единствен метод за реализиране на " обективен и дълготраен мир ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР