Медиите, в които представяме кампании, се промениха. Заедно с тях

...
Медиите, в които представяме кампании, се промениха. Заедно с тях
Коментари Харесай

Представете продукта със събитие - това работи

Медиите, в които представяме акции, се трансформираха. Заедно с тях и маркетинг методите. Добрата остаряла процедура с представянето на нови и малко известни артикули посредством образуване на събитие обаче остава работеща класика.

Само същинското преживяване, в което хората могат да се допрян до даден артикул, може да им сътвори непоклатимо мнение. Така се ражда мотивът за реклама от уста на уста. Възпитава се желание, толкоз персонално и задълбочено, колкото различен вид акция не би могла да сътвори.

Събитията с показване на артикули са движеща мощ на тип маркетинг, именуван в американските медии за бизнес и предприемачество " experiential marketing ". Неговите начинания събират евентуални клиенти и артикули на едно място. Целта им е да основават допустимо най-запомнящи се преживявания. В тях потребителите сами схващат какви са преимуществата продукта, като го пробват.

Този вид маркетинг основава по-висока известност на марката, разясняват създателите на книгата, издадена в Съединени американски щати, " Максимум маркетинг за минимални пари: Топ 50 на методите да развиете дребния си бизнес ". Те описват за притежател на дребна компания за играчки в Щатите, който основал нов артикул и съумял да убеди огромни вериги за детски артикули да го предложат. За жал минали седмици и бройките останали на щандовете им, без да се купуват. Скоро станало ясно, че продуктът няма да просъществува, заобиколен на рафтовете от хиляди други играчки, брандирани с добре познати имена.

Предприемачът обаче не се отказал, а вложил от парите на бизнеса си, с цел да наеме павилиони, краткотрайни гишета в търговски центрове, книжарници. Въобще, отишъл на всички места, където имало скупчване на деца, и провел събития, в които им дал опция да се допрян до играчките. Така направил продукта си шлагер . Впоследствие провел специфични събития с представянето му, които направил оптимално занимателни. Организирал постоянни срещи на момиченцата скаути в цялата страна. Заел се с най-различни типове интензивности, с действителни срещи, с които маркетинг тактиката му съумяла.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР