Медиите са продължение на живота и ако животът е пошъл

...
Медиите са продължение на живота и ако животът е пошъл
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Борисов отново е в трудна ситуация, може да поиска отпуск за трети път

Медиите са продължение на живота и в случай че животът е вулгарен и тесногръд, в случай че е отегчителен и безперспективен, медиите не могат да бъдат искрящи от креативно ентусиазъм. Чувствам се като член на амазонско племе, което живее изолирано от огромния свят. Така анализаторът Валентин Вацев разяснява медийната среда и политическите кавги у нас в изявление за "12+3 ".
България е заден двор на международната просвета и е обикновено първо да научаваме последните "открития " на хранениците на "Америка за България ", добави Вацев.
Според Вацев историята с отравянето на Гебрев и свързването й със "Случая Скрипал " е осъществяване на служебна поръчка от страна на българските публицисти.
"Издигам глас в отбрана на душевното положение на господин Цветанов. Откакто се върна от молитвената си закуска, стартира да ме изненадва и да ме безпокои. Откакто този православен християнин беше на съслужение с евангелисти и баптисти, е в една постмодерна фаза на изрече с основни думи - новичок, сътрудници, ГРУ и така нататък Ако се опитаме да създадем разбор по тези основни думи, той е уверен, че ние не трябва да влизаме в историята с "Турски поток ". Още не е споделил окончателнто пояснение за какво. Този хъб, от който ние би трябвало да се отървем, евентуално е място, на 40 километра от което не трябва да минават хора, тъй като несъмнено ще тече газ новичок...
Интересно въпреки всичко каква е позицията на Бойко Борисов. Той още веднъж е в сложна обстановка. Неговият заместител може да върви на молитвени закуски и да сменя креативните си настройки от сутринта до вечерта, само че Борисов към този момент е поел ангажимент. В такива случаи може да се твърди че той се крие под масата. За да може скоро по-късно да каже, че всичко това се случи без мен. Очаквам до седмица-две да се разграничи. Мисля, че той би желал нещата да се успокоят и да го оставят на мира. Боя се, че той за трети път може да изиска градска отпуска, както първите два пъти.
Не е елементарно да си Бойко Борисов. Той е поел задължения, има публично решение на държавното управление и внезапно неговата дясна ръка отвори борба против дамаджаните с новичок и путинските попълзновения ", добави анализаторът.
Вацев предвижда, че "историята с Венецуела ще приключи не доста сполучливо. В такива случаи държавният секретар Помпео би трябвало доста да се старае, с цел да не го стигне ориста на изгорелия бушон. Има проблем и със "Северен поток " след сделката сред Франция и Германия.
Валентин Вацев счита, че "главният сюжет, който тресе Съединени американски щати сега е по какъв начин да се попречи на Тръмп да завоюва още веднъж президентските избори. "
Относно мястото на България той означи, че "ние постоянно бягаме преди локомотива на историята, размахвайки долните си гащи над главата си. Искаме да осъществим волята на Вашингтон преди да е дефинирана, както преди този момент ставаше с Москва.
Новото потомство български политици не е непознато на остарялото потомство. Според Вацев "българският хайлайф е пъстър, в него има най-различни настройки. Проблемът е, че гнилата част е най-отгоре. Но смяната на етажите е сложна и скъпа задача. Идеята за подем на европейския суверенитет витае. Очаквам тя да победи на евроизборите. Тя повече няма да бъде подценявана и маргинализирана. Не се реализира фантазията за Съединени европейски щати. "
Вацев счита, че основният антиглобалист е Тръмп. Той помни какво е велика индустриална страна - Съединени американски щати бяха такав преди глобализацията. След него бих поставил и Путин, който не е склонен Русия да бъде безпаричен родственик в глобализиран свят. Очаквам евроизборите със спотаен мирис, чакам края на високата вълна, на еврофедерализма, на неналичието на нюх за суверенитет. Хората от този вид са доста, време е да чуем техния глас, сподели още Валентин Вацев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР