Медии във Великобритания замесиха името на руския милиардер Роман Абрамович

...
Медии във Великобритания замесиха името на руския милиардер Роман Абрамович
Коментари Харесай

Абрамович замесен в пореден скандал на Острова

Медии във Англия замесиха името на съветския милиардер Роман Абрамович бе забъркано в следващ скандал.

Журналистическо следствие на Би Би Си стигна до документи на английската комисия за финансови закононарушения, от които излиза наяве, че Абрамович е имал 50% от правата на много футболисти.

Той го е правил посредством записаната на Карибите офшорна компания " Leiston Holdings ". По този метод притежателят на Челси е бил трета страна по прехвърлянията им и е получавал половината от платените за тях суми.

Правенето на футболни прехвърляния по схемата с трети лица, притежаващи правата на самите играчи, е добре позната и бе изцяло разрешена до 2015-а. Въпросните прехвърляния са правени преди възбраната, което не ги прави нарушаване на закона.

В случая обаче става въпрос за сериозен спор на ползи, тъй като компанията на Абрамович е имал 50% от правата на футболисти, които няколко пъти са се изправяли против неговия Челси.

Разбира се, надали ще може да се потвърди, че някой от тези играчи е играл симулативно против Челси или е направил нещо неправилно, само че въпреки всичко пораждат много въпросителни.

Разкритията бяха разкрити в предаването " Панорама " по Би Би Си, като бяха упоменати имената на двама от футболистите.

Единият е сърбинът Лазар Маркович, който бе част от Ливърпул - тим, играещ в същото състезание с Челси. Другото упоменато име бе на перуанеца Леистон, който на два пъти игра в евротурнирите против Челси като футболист на Спортинг (Лисабон).

Говорител на Абрамович разгласи, че нито едно предписание не е нарушено при тези покупко-продажби. Юридически това е по този начин, тъй като притежаването на 50% от правата на даден футболист не бе закононарушение по времето на тези прехвърляния.

Все отново от морална позиция несъмнено има проблем, а въпросните документи към този момент за изпратени на Футболната асоциация на Англия.

Вероятно по случая ще стартира следствие, само че даже и ФА да открие неправда, надали ще има наказване друго от алегорична санкция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР